Forbud og tvang er like ille!

Det er en fornærmelse å anta at noen er hjernevasket fordi de velger annerledes.

KRIMINALISERING: Man lever ikke sammen ved å fengsle kvinner i sine hjem, skriver Qureshi. Foto: Stephanie de Sakutin / AFP / NTB Scanpix
KRIMINALISERING: Man lever ikke sammen ved å fengsle kvinner i sine hjem, skriver Qureshi. Foto: Stephanie de Sakutin / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Å forby er like ille som å tvinge. For det å tvinge en kvinne til å ta av seg niqaben, er ikke bedre enn å tvinge en kvinne til å ta den på. Ved begge tilfeller er det tvang Ved å innføre et forbud har man i realiteten selv endt opp som undertrykkeren man påstår å bekjempe. Velger vi å forby niqab, betyr ikke det at kvinnen tar av seg niqaben. Det betyr at vi begrenser kvinnens frihet til å gå ut av sitt eget hjem, for å ta av niqaben er for henne ikke et alternativ.

Mange, om ikke alle, som bærer niqab, vil neppe slutte med det. Enten vil de forbli i huset 24 timer i døgnet, eller så vil de ikke bry seg om forbudet og bli jaget av politiet. Hvorvidt det å jage jenter med niqab er konstruktiv bruk av politiets ressurser, er også et viktig poeng ta i betraktning. Er det ikke tåpelig om politiet ikke får prioritert innbrudd og overfall fordi de løper etter jenter med niqab?

For argumentets skyld kan vi anta at noen av de som bærer niqab blir tvunget. Vil et forbud frigjøre dem? Hvis en mann er i stand til å tvinge en kvinne til å bære niqab, er han også i stand til å tvinge henne til å ikke forlate huset om det skulle tre i kraft et forbud mot niqab. Så hvis man ønsker å forebygge at noen tvinges til å bruke niqab er det en holdningsendring som må til hos de som tvinger. Å forby niqab vil virke imot sin hensikt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer