- Forby coverlåter i hiphop-drakt!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Født og oppvokst i Florida. Så dro han til Tyskland, strengt tatt for å spille basketball. Av mystiske årsaker endte reisa i Sveriges neststørste by, Gøteborg.

Der traff han Mentor, opprinnelig fra Chile - men altså også, av en eller annen obskur grunn, bosatt i byen som er kjent for lite annet enn å huse Nya Ullevi.

- Det er alt for kaldt her, mener Infinity, men framholder at han nå har lært seg å kle seg etter gradestokken, ikke kalenderen.

Hykleriet i religionen

Debutalbumet, «Black Moses», kom 24. april, og blir som av de fleste anmeldere betrakta som en hiphop-act. Feil.

Black Moses er et r&b- og soulband.

- Vi forsøker å gjøre musikk som ikke er gjort før, sier Infinity til PULS/dagbladet: På nettet. Så godt som alt bygger på «ordendtlige» instrumenter. Men feelinga er nok overveiende hiphop.

De spilte inn video til singelen, «Oh God» i en baptiskirke i Statene. Det gikk bra til slutt, men deler av menigheten forlot lokalet da de skjønte hva sangen handla om.

- Religion i dag handler for det meste om penger, og det var vel ikke meninga? Spør Infinity, som vokste opp i en strengt religiøs familie der regelmessige besøk i kirken var helt selvfølgelige.

Forbud mot coverlåter!

- Har du fortsatt den tradisjonen, også i Gøteborg?

- Nei, ikke etter at jeg oppdaga hykleriet. Jeg er fortsatt religiøs, i betydning at jeg stoler på min egen samvittighet - som Gud vel er den som har gitt meg...

Infinity tar mer enn bare normalt avstand fra trenden å lage coverlåter av 70- og 80-tallshits, for så å pakke dem inn i liksom-hiphop-klær.

- Musikk skal være noe kreativt, sier han, ikke tilbakeskuende:- Det burde være FORBUDT å gjøre coverlåter!14. mai spiller Black Moses i Oslo. Før det skal de remixe noen kommende singler, og Ininfity lover å komme med noe ganske annet enn platespillere og samplere.- Vi er ni mann på scenen; trompeter og saxofoner - full pakke. Vi spiller for å gjøre folk lykkelige!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer