Forbyr nys og hoste

Festspilldirektør Bergljot Jonsdottir er en myndig dame. Nå legger hun seg ut med naturkreftene og ber allergikere og forkjølte konsertgjengere holde seg hjemme.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Har du prøvd å kvele et nys i rask anmarsj? Eller ikke kremte og hoste når det klør som verst bakerst i halsen? Under slike omstendigheter forventer festspilldirektør Bergljot Jonsdottir i Bergen at betalende publikummere sitter pent og pyntelig og holder munn.

Lørdag ble det for mye for den sindige islendingen. En kaskade av host og hark, rennende neser, snufsing og harking ødela konsertopplevelsen da Randi Stene og Det norske kammerorkester gjestet Grieghallen.

- Alminnelig høflighet og omtanke for andre tilsier at slikt gjør man ikke, sier Jonsdottir til Bergens Tidende.

- Folk som er forkjølet eller plaget av høysnue og liknende, bør vite at de ikke har noe i en konsertsal å gjøre, slår hun fast.

Til tårer

Selv beretter festspilldirektøren at hun mang en gang har sittet med tårer i øynene under en konsert, ikke alltid på grunn av kunstopplevelsen.

- For å stoppe et nys klemmer jeg fingrene fast mot noen punkt på nesen, det pleier å hjelpe. Hosten går det an å holde ganske lenge, om nødvendig helt til du begynner å gråte. Jeg velger heller det fremfor å ødelegge en konsert. Tårene mine har strømmet mer enn en gang på konserter, det handler om selvkontroll, sier direktøren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer