Forbyr Squid Game-kostymer

I USA har flere skoler gitt foreldrene beskjed om at antrekk fra serien vil være upassende på skolearrangementer.

FJERNER: Netflix må sensurere denne scenen i serien «Squid Game» etter at nummert på kortet har blitt ringt over 4000 ganger. Video: Netflix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Flere barneskoler i delstaten New York har lagt ned forbud Halloween-kostymer fra den populære Netflix-serien Squid Game, av frykt for at det kan glorifisere vold, skriver BBC.

Den sørkoreanske thrilleren handler om 456 ulike mennesker i Sør-Korea som alle er i dyp gjeld. De takker ja til et mystisk tilbud om å delta i barneleker, hvor premien er 45,6 milliarder sørkoreanske won.

Innsatsen er imidlertid livet. Deltakerne blir nemlig drept om de ikke klarer oppgavene.

Gjenskapt scener

Den blodige tematikken har fått flere skoler til å reagere, og det har blitt sendt ut meldinger til foreldrene der det heter at Squid Game-antrekk på skolearrangementer vil være upassende.

POPULÆR: Netflix-serien Squid Game har tatt seerne med storm og ligger an til å bli den mest strømmede serien. Foto: SplashNews.com /NTB
POPULÆR: Netflix-serien Squid Game har tatt seerne med storm og ligger an til å bli den mest strømmede serien. Foto: SplashNews.com /NTB Vis mer

- I New Yorks Fayetteville-Manlius skoledistrikt har flere skoler innført retningslinjer som forbyr Halloween-antrekk med gjenstander som kan tolkes som våpen, er for blodige eller skumle, sier inspektør Dr. Craig Tice til CBS News.

Ifølge ham har enkelte elever gjenskapt scener fra serien i friminuttene, og rektorer har gitt beskjed til foreldre om at leker assosiert med voldelig oppførsel ikke er passende, ifølge avisa.

Ikke alle foreldre er fornøyd med skolenes kostymeforbud.

- Det er et kostyme. Bare ikke la barna dine se serien, sier en mor til CBS.

POPULÆR: Netflix-serien Squid Game har tatt seerne med storm og ligger an til å bli den mest strømmede serien. Video: Netflix. Reporter: Julie Tran. Vis mer

Dødslek i friminutter

I Norge har scener fra den sørkoreanske Netflix-serien tatt av så kraftig på Rasta skole i Lørenskog at rektor tidligere i oktober la ned forbud mot slik dødslek i friminuttene på skolen.

I tillegg til at de 600 elevene ved barneskolen fikk beskjed om lekeforbudet, har rektor Dorthe Rundtom sendt en melding og oppfordring til alle foresatte, skriver Romerikes Blad.

- Kjære alle foresatte. I dag har vi observert at det lekes «Squid Game». Det er ikke lenger tillatt på Rasta skole. Alle ansatte har fått beskjed, og de som har inspeksjon følger med ute i friminuttene.

TikTok-advarsel

Squid Game fått også fått faglig leder i Barnevakten, Kjellaug Tonheim Tønnessen, til å gå ut med en advarsel, fordi serien har spredd seg som en farsott i sosiale medier, spesielt på TikTok.

- Dette er ikke en serie unge barn bør se. Det som bekymrer meg er at man på TikTok kopierer lekene fra serien. Hvis det oppstår såkalte «challenges» av Squid Game, så kan det i verste fall gå langt over grensa for hva som er trygt, sier Tønnessen til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer