Førde on tour

TRONDHEIM (Dagbladet): Einar Førdes sommerlange avskjedsturné er i gang. I en måned skal NRKs kringkastingssjef feires fra nord til sør - og fra ølkneiper til eksklusiv vinbar. I går kveld startet det i Trondheim.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

NRK hadde store problemer med å skaffe hans etterfølger helt til John G. Bernander åpenbarte seg for styret i vår. I går kveld kunne de to endelig hygge seg sammen - for første gang.

Fredag 13. juli får Bernander nøkkelen til Førdes kontor, og mandag 15. juli løser han seg inn for å sjekke at Førde har ryddet skikkelig etter seg.

Avskjedsturneen gjester alt fra NRKs kantine på Majorstua, via en av Oslos bruneste kneiper, til den spanske hovedstaden Madrids mest fornemme vinkjellere og restauranter.

Dyre TV-vaner

- Vi frykter avskjedsfesten under generalforsamlingen for den europeiske TV-unionen i Madrid i juli. Den blir rådyr. Det så vi under generalprøven i fjor da taksameteret gikk for full, sier flere kilder innen nordisk allmennkringkastings toppledelse latterfylt til Dagbladet.

Ingen vil bli navngitt, av frykt for å bli sittende med sluttregningen for den nordiske avslutningsfesten for Einar Førdes på EBU-festen 8. juli i Madrid.

Einar Førde og SVTs (svensk TV) forhenværende sjef Sam Nilsson har i en årrekke hatt en prestisjefylt konkurranse i å nyte de dyreste vinene. Nå kommer Einar Førdes siste sjanse til å vinne konkurransen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer