Førde on tour

TRONDHEIM (Dagbladet): Einar Førdes sommerlange avskjedsturné er i gang. I en måned skal NRKs kringkastingssjef feires fra nord til sør - og fra ølkneiper til eksklusiv vinbar. I går kveld startet det i Trondheim.

NRK hadde store problemer med å skaffe hans etterfølger helt til John G. Bernander åpenbarte seg for styret i vår. I går kveld kunne de to endelig hygge seg sammen - for første gang.

Fredag 13. juli får Bernander nøkkelen til Førdes kontor, og mandag 15. juli løser han seg inn for å sjekke at Førde har ryddet skikkelig etter seg.

Avskjedsturneen gjester alt fra NRKs kantine på Majorstua, via en av Oslos bruneste kneiper, til den spanske hovedstaden Madrids mest fornemme vinkjellere og restauranter.

Dyre TV-vaner

- Vi frykter avskjedsfesten under generalforsamlingen for den europeiske TV-unionen i Madrid i juli. Den blir rådyr. Det så vi under generalprøven i fjor da taksameteret gikk for full, sier flere kilder innen nordisk allmennkringkastings toppledelse latterfylt til Dagbladet.

Ingen vil bli navngitt, av frykt for å bli sittende med sluttregningen for den nordiske avslutningsfesten for Einar Førdes på EBU-festen 8. juli i Madrid.

Einar Førde og SVTs (svensk TV) forhenværende sjef Sam Nilsson har i en årrekke hatt en prestisjefylt konkurranse i å nyte de dyreste vinene. Nå kommer Einar Førdes siste sjanse til å vinne konkurransen.

Puritansk vinsnobb

VELKOMMEN ETTER:  John G. Bernander følger etter Einar Førde som kringkastingssjef i NRK. I natt startet de Førdes avskjedsturné i Trondheim.Foto: TOM ØSTHUUS
VELKOMMEN ETTER: John G. Bernander følger etter Einar Førde som kringkastingssjef i NRK. I natt startet de Førdes avskjedsturné i Trondheim.Foto: TOM ØSTHUUS Vis mer

- Einar Førde er en utrolig kombinasjon av vestlandspuritaner og urban vinsnobb, mener programdirektør/kringkaster Hans Tore Bjerkaas i NRK.

Og det er Einar Førde, som gjerne tilbringer noen kvelds- og nattetimer på luksusrestauranter med gode viner, selv som har bedt om at avskjedsfesten med direktørene og staben i NRK, skjer på en av hovedstadens bruneste kafeer, Lorry.

Her er det langt mellom dyre viner, men desto kortere mellom ølglassene.

VELKOMMEN ETTER: John G. Bernander følger etter Einar Førde som kringkastingssjef i NRK. I natt startet de Førdes avskjedsturné i Trondheim.Foto: TOM ØSTHUUS