Førde satser på cyberspace

NRK gjør seg klar for den digitale framtida. Kringkastingssjef Einar Førde fikk i dag viljen sin, og opprettet Futurum som skal jobbe med internett og digital-tv.

NRKs styre vedtok i tirsdag ettermiddag en ny organisasjonsplan. Einar Førde fikk viljen sin når det gjelder hvordan NRK skal møte framtida. Dette er hovedpunktene i planen:

- Det skal etableres en egen enhet for å utvikle internettilbudet og videreutvikle digital radio og tv. Navnet er Futurum og konstituert leder blir Tor Fuglevik.

- Det skal opprettes en enhet for kringkasting på Marienlyst. Enheten velger hvilke program som skal sendes. Sjef blir Hans-Tore Bjerkaas.

- To enheter skal lage programmer. En på Marienlyst i Oslo og en på Tyholt i Trondheim.

- Retningslinjer for kjøp og salg av programmer skal skje i samarbeid med de ansatte.

Lederne for de fire nye enhetene skal rapportere direkte til kringkastingssjefen, skriver NTB.

Beslutningen var enstemmig, men styreleder Kåre Willoch og styremedlem Lars Velsand fikk protokollert en merknad til vedtaket. De to ønsket at beslutningen om å opprette en enhet for kringkasting først skulle gjennomføres etter at det var foretatt en ekstern vurdering av omstillingsprosessen. De ønsket også at NRK først skulle undersøke om nye erfaringer fra andre kringkastingsselskaper bør få betydning for NRK.