Førde tar kontroll på VM-festen

NRK går Hyperstate en høy gang og lager folkefest i Oslo Spektrum under Fotball-VM. Hver gang Drillos sparker ball på fransk jord blir det full fest, fotball på 400 kvadratmeter storskjerm og levende moro i Spektrum.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

...og stanser folkefest i Kristiansand?

Men Einar Førde og Aktivum-sjef Arne Wam vil ha seg frabedt at andre prøver å gjøre gryn på deres fotballrettigheter. Fotball-puber, utesteder med storskjerm, arrangører med fikse ideer og profitthensyn skal få punge ut til NRK dersom de skal gjøre penger på VM-overføringene.

- Det er ikke puben på hjørnet vi vil stoppe. De med storskjerm (32), som annonserer med overføring av VM-kampene, tar inngangspenger og skal selge egne produkter, skal stoppes, sier Wam.

- I Norge er det bare NRK som har visningsrettigheter til VM-kampene, med unntak av de 17 kampene som er solgt til TV3. Dette kommer vi til å påse at andre respekterer, sier Einar Førde.

Verken kringkastingssjefen eller Aktivum-direktør Arne Wam er fremmede for tanken om å la Namsretten gripe inn mot arrangører som vil tjene penger på NRKs TV-rettigheter. Og den som blir avslørt i etterkant av et slikt arrangement skal ikke se bort fra et oppgjør med påtalemakta. Og det hjelper ikke om man tar inn marokkansk eller brasiliansk TV. Det er NRK som har rettighetene til VM-kamper på norsk jord, på norske skip og oljeinstallasjoner.

Førde hadde neppe tenkt at han skulle lose fjernsynet inn i partyarrangørenes rekker, men i sommer skjer det. 10. juni inviterer NRK til første fest av minimum tre. For 165 kroner får man fotballkamp på storskjerm, åpningsshow i Spektrum og en limerick-aften med Jon Herwig-Carlsen. Den som vil ha med seg samtlige norske innledende kamper, kan slippe unna med 435 kroner. Går Norge videre, må det løses nye billetter. Salget starter i dag.

- Våre arrangement i Oslo Spektrum blir garantert den beste VM-opplevelsen en kan få, om en ikke er til stede i Frankrike, skryter Førde, før han avslutter pressekonferansen brått.

- Men hva om det skjærer seg i lønnsforhandlingene og det blir streik?

- Jeg hadde venta det spørsmålet, men nå er det for seint. Takk for meg!

HEMMELIG: Verken Arne Wam (t.v.) eller Einar Førde vil røpe hvor stort budsjett de har for sine tre helaftener i Oslo Spektrum. - Men når vi satser på dette, er det fordi vi tror vi kan tjene penger på det, sier Førde.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer