Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Vi skriver aldri et vondt ord om Arbeidepartiet

Fordi alle skal være med unntatt Trond, Hans Kristian og..........?

Eller heter det "Allah skal være med"?

PARTIET: I 1967 gikk 1.mai-toget i Oslo blant annet med denne parloen. I dag er det mange som skriver stygge ting om vårt kjære parti, men ikke vi, nei. Foto: Dagbladet.
PARTIET: I 1967 gikk 1.mai-toget i Oslo blant annet med denne parloen. I dag er det mange som skriver stygge ting om vårt kjære parti, men ikke vi, nei. Foto: Dagbladet. Vis mer
Meninger
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

HØR: Opp, alle jordens bundne trelle, opp, I som sulten knuget har! Nu drønner det av rettens velde, til siste kamp det gjøres klar. Alt det gamle vi med jorden jevner, opp slaver nu til frihet frem! Vi intet var, men alt vi evner til rydning for vårt samfunns hjem. ./. Så samles vi på valen, seiren vet vi at vi får, og Internasjonalen skal få sin folkevår./.

Vi som siden Krimkrigen har latet som vi har jobba knallhardt, vært slitere for storkapitalismen, innenfor Kgl. Norsk Presse skal selvsagt ikke bedrive satire, ironi eller andre uhumskheter mot Det Norske Arbeiderpartiet. De ligger nå nede for telling. Med store pustevansker. De siste faksmeldingene tgår ut på at det er satt opp bokseringer i Folkets Hus, mens det utover i landet, fra diverse partikontorer, er opprettet røde busser for frustrerte medlemmer som ikke vet om de skal le eller gråte over det som er nå i ferd med å ramle sammen, som et korthus fullt av Svarteper, foran øynene deres og våre tårevåte.

Vi slår derfor et slag for Arbeiderpartiet ettersom uten dette partiet – med virkelig stor P – hadde ikke landet vårt blitt bygget opp etter krigen. Vi tenker, og senker hodet, for landsfaderen og alt det andre som vi har fått inn via helmelka, kontingenten, støvfrakkene, overvåkingen, solidariteten, Gro, rettferdighet, klassereisene, fagforeningen, Haakon Lie (på engelsk) , Trygve Bratteli og vi må ei heller glemme vår tids røde rose, Martin Kolberg, og diverse stoltenbergere. Pluss langt flere krigshissere og oljeslukere på ski og pulk.

Derfor bringes det i dag ikke en oversikt over partiets slagord og plakater, men husker at Gahr Støre, og hans venner og indre fiender, i fjor igjen gikk til til valg på «Alle skal med». Dette selv om Hadia Tajik kanskje helst håpet på: «Allah skal med». Vel. Originalslagordet gjelder fortsatt i 2018, unntatt for Giske og Hans Kristian Amundsen.

Vi runder av med et Ap-slagord fra 1969, «Trygghet i fellesskapet». Dette er noe alle våre folkevalgte, og vi i pressen og nettrollene og selveste Monstermor, burde tenke grundig over. Hver eneste skrivende og tenkende dag.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!