Fordømmende rapport

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I 2002 BESTILTE EU

en rapport om antisemittisme i EU-stater. EU er misfornøyd med resultatet. Ikke av frykt for sannheten, men fordi rapporten har svakheter. Jeg har lest rapporten, og forstår EUs innvendinger. Ikke minst fordi muslimer generelt er blitt rapportens prygelknabe. En revidert utgave ventes i begynnelsen av 2004.

Bakgrunnen for initiativet var meldinger om antisemittiske framstøt i EU-land. Rapporten ble skrevet av det tyske Center for Research on Antisemitism, som også skulle supplere med egne undersøkelser. I sin artikkel Jødehatet lever! i Aftenposten 29. november 2003 skriver Harald Stanghelle: «(...) EUs kontor til overvåking av rasisme og fremmedhat (EUMC) (...) har gitt opp å framlegge en rapport om anti-semittisme i Europa (...) EUMCs ledelse la den til side fordi rapporten pekte på at muslimske innvandrere står bak hoveddelen av angrepene på jødisk eiendom og overfall på europeiske jøder (...) En minoritet som trenger storsamfunnets beskyttelse, organiserer angrep på en annen.»

RAPPORTEN ER

bare utsatt til begynnelsen av 2004. Den foreløpige utgaven finnes på EUMCs hjemmesider. Innledningsvis gjør EUMC rede for sine motforestillinger mot resultatet til de tyske forskerne, et resultat Stanghelle tilsynelatende har slukt rått.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer