Fordomsfri fest

SOS Rasismes «17. mai for alle» går av stabelen i år også. Folkefesten ved Akerselva på Grünerløkka har fått en spesiell plass i Oslofolks hjerter.

«17. mai for alle» ble første gang arrangert som reaksjon på trusler fra rasistiske miljøer mot barneskoler og barnetog. Siden 1994 har den fargerike feiringa holdt til på Kuba.

Mange mennesker, engangs-griller, pledd, flagg, bunader, olabukser, is og solbriller er settingen på ballbanen. I fjor var det til og med en sofa der, befolket av unge menn som ville ha det komfortabelt. Det kan lønne seg å være tidlig ute ettersom både gress og asfalt fylles fort opp av feststemte folk.

Musikken og underholdninga står SOS Rasisme bak og den skal understreke det flerkulturelle. Derfor er det alltid mye forskjellig og mye spennende du kan høre fra scenen på Kuba fra 15.00 til 21.00. I tillegg til musikalske innslag blir det appeller og taler.

Blant årets artister er Mr. Milo\'n Danny & Friends, som står bak minnelåta over Benjamin Hermansen - «Song To Benjamin».

De andre artistene som tropper opp for å markere at 17. mai er for alle er :

gitarhelten Øystein Greni og kompani i Big Bang, Fredrikstad-rapperne Pen Jakke, Oslo-rapper\'n Opaque & dj\'en Tommy Tee, hardrockerne i The Retardos, raggamuffin-rapperne i Oslo Most Wanted, Afrikan Youth All Stars, jentebandet Bronco Busters, Span, reggaebandene Ziontist og The Rastafarouts.

SOS Rasisme har også sin egen hjemmeside.