Fordummende rauting i data-animasjon

Ikke noe å feste over.

FILM: Er det slik at så lenge en film byr på «fart og moro, innsvøpt i sterke farger» så holder det for lett motakelige barnehjerner? Paramount Pictures må tilsynelatende være av den oppfatning, og kanskje, men bare kanskje, har de rett når det gjelder de aller minste. Men for andre, fra seks år og oppover, vil «Den ville låvefesten» oppleves som mer uinteressant enn festlig.

Paramounts siste animasjonsfilm er dessverre ikke annet en formelfølgende affære, hvis eneste mål er å innkassere penger enklest og billigst mulig. Filmen inneholder iallfall ikke et fnugg av fortellerglede, sjarm eller originalitet. Det mest innovative jeg kan si om denne filmen er at regissør Steve Oedekerk har gjort kuer tvekjønna. Han har utstyrt mannlige kuer med jur, eh, mannlige kuer finnes jo ikke, men Oederkerk har uttalt at han syns det var et morsomt poeng å utstyre de mannlige kuene med jur. Eh!

Nå er ikke jeg av den oppfatning at amerikanske animasjonsfilmer skal være podens guide til å forstå pattedyrs anatomi. Og ja, jeg veit at pupper selger, men samtidig er det vel ikke slik at helten til enhver tid MÅ være mann? Og hvis dette, hvorfor da ikke bare gjøre ham til den oksen han er? Melking blir iallfall aldri som før..

Nok Bull-shit, animasjonen i seg selv virker mindre forseggjort enn vanlig, den er fargerik og karikert, men også så glatt og livløs som bare data-animasjon kan være. Historien er av den klassiske og særdeles klisjéfulle gode mot det onde-sorten - en ung ku(okse) må beskytte bondegården han bor på mot de onde, slue ulvene som har tatt livet av hans far - uten at den makter å etablere nerve. Vitsene er pregløse, noen gravlegges og det er mye dansing. Alt for mye innholdsløs dansing.

Fordummende rauting i data-animasjon