DEBATT

Gjengproblemer på Oslo Øst:

Forebyggende arbeid krever penger, ikke tomprat

Holmlia, Vestli og Stovner er stort sett trygt, men alle som har opplevd utrygge situasjoner fortjener bedre enn topp-politikere som krangler om virkelighetsbeskrivelsen.

ÅRSAKER ELLER OVERSKRIFTER: Går Waras engasjement for kriminalitetsforebygging så langt som til årsakene, eller er han kun opptatt overskrifter i sensasjonssaker, spør Rødt-politikerne. Her er justisministeren etter en brifing på situasjonen i Groruddalen på Stovner politikammer tidligere denne måneden. Foto: Nina Hansen
ÅRSAKER ELLER OVERSKRIFTER: Går Waras engasjement for kriminalitetsforebygging så langt som til årsakene, eller er han kun opptatt overskrifter i sensasjonssaker, spør Rødt-politikerne. Her er justisministeren etter en brifing på situasjonen i Groruddalen på Stovner politikammer tidligere denne måneden. Foto: Nina Hansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

I kjent populistisk stil rykker Frps justisminister Wara ut og lover flere stillinger til politiet i Oslo øst, bare tre uker etter at partiet hans stemte ned et tilsvarende forslag om det samme på Stortinget.

Hvis dette gir oss et nærpoliti er vi for. Vi mener at de faste politipostene må tilbake i bydelene, for at politiet skal få sjansen til å være i nærmiljøet over tid, bygge relasjoner og tillit.

Det er altfor mange eksempler på at politi som ikke er kjente i ungdomsmiljøene driver en etnisk profilering. Ungdommene føler seg trakassert i stedet for ivaretatt. Kan Wara love oss et nærpoliti, også i Oslo?

Men selv de i politiet som arbeider med gjeng- og ungdomskriminalitet mener at problemene ikke skyldes kun mangel på politi.

Knut Lutro, leder for skjult etterforskning i Oslopolitiet sa 1. mai følgende til Politiforum: «Selvsagt er det et høyt konfliktnivå når det blir løsnet skudd, men etterretningsinformasjonen vår sier at dette også er snakk om rotløs ungdom som ikke er tatt godt nok hånd om langt tidligere av politi, skoler, barnevern og andre. Dette er problemer som må løses sammen med andre.»

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer