Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Foredler det stygge og forskjønner det brutale

Musikktirsdag.

Les flere anmeldelser her.

CD: Tida går - Sonic Youth består. En liten omskriving av et gammelt slagord til et norsk forsikringsselskap som passer utmerket på avantgardebandet fra New York. Ikke fordi det er enestående at et band klarer å holde det gående i 25 år, men hva de fyller tida med.

For Sonic Youth har aldri gitt ut et likegyldig album.

Utfordrer igjen

Nå har riktig nok ikke alle platene vært like sterke. Men så gjør ikke ekteparet Thurston Moore/Kim Gordon og resten av bandet det enkelt for seg selv. Det handler alltid om å utfordre seg selv. Og det er nettopp det som gjør Sonic Youth så interessante, selv om ikke alt kan sies å være rene innertiere.

Nok en gang leverer de evigunge bråkmakerne et album som holder mål.

I likhet med de to siste platene - «Murray Street» (2002) og «Sonic Nurse» (2004) - balanserer bandet stilsikkert mellom harmoni og disharmoni. Bandet evner å foredle og forskjønne støy\'n\'styggedom til, ja, nesten vakker musikk.

Genuin indiepop

SOLIDE VARER:  Newyorkerne Sonic Youth har en imponerende katalog å vise til. Thurston Moore, Kim Gordon og co. er tro mot sin avantgardistiske idé og har enda en gang laget en hørverdig plate. Foto: Universal
SOLIDE VARER: Newyorkerne Sonic Youth har en imponerende katalog å vise til. Thurston Moore, Kim Gordon og co. er tro mot sin avantgardistiske idé og har enda en gang laget en hørverdig plate. Foto: Universal Vis mer

At Sonic Youth er blitt middelaldrende, kan høres uten vanskeligheter. De siste platene har ikke det intense, outrerte og utemmede uttrykket. Det ungdommelige hovmodet er for lengst erstattet med en moden, men fremdeles søkende og leken musikalsk plattform.

På «Rather Ripped» møter vi en neddempet - vel, alt er relativt - gjeng som presenterer styggvakre, skingrende og vindskjeve melodier.

Fuzzgitarene har ikke fått munnkurv, men er kledelig kontrollert.

Arven fra Velvet Underground er like fullt til stede. Nok en gang viser bandet at de er hovedleverandør av genuin indiepop.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling