Foredrag med Yahya Hassan (18) avlyst - høy trusselvurdering

- En fallitterklæring, sier den danske poeten.

KONTROVERSIELL POET: Den 18 år gamle dikteren Yahya Hassan har fått panegyriske anmeldelser og kalles et litterært stjerneskudd. Men suksessen har fått sin pris - nå må ha gå med skuddsikker vest etter at han ble angrepet bakfra på Hovedbanestasjonen i København. Foto: AP Photo / Jacob Ehrman
KONTROVERSIELL POET: Den 18 år gamle dikteren Yahya Hassan har fått panegyriske anmeldelser og kalles et litterært stjerneskudd. Men suksessen har fått sin pris - nå må ha gå med skuddsikker vest etter at han ble angrepet bakfra på Hovedbanestasjonen i København. Foto: AP Photo / Jacob Ehrman Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mandag ble dikteren og samfunnsdebattanten Yahya Hassan (18) slått ned på Hovedbanestasjonen i København og ble skadet i hodet. Nå går han med skuddsikker vest. 

Hendelsen knyttes direkte til kritikken som Yahya Hassan har kommet med, rettet mot innvandrerforeldre spesielt og enkelte aspekter ved muslimsk kultur generelt.

I går kveld besluttet dansk politi å avlyse et debattmøte som var planlagt med Yahya Hassan på Vollsmose Bibliotek i Odense, etter høy trusselvurdering.

Beslutningen falt slett ikke i god jord hos den unge hovedpersonen som kaller det en fallitterklæring, skriver Politiken.

Vil møte folk Yahya Hassan sier til Politiken at det er viktig for ham å komme ut for å snakke med de menneskene han faktisk skriver om i boka si.

Han vil ikke bare møte «caffelatte-segmentet i de finere bydelene slik som da han nylig deltok i et litterært arrangement i Politikens Hus i København.

Onsdag var han omringet av politi, sikkerhetsfolk og PET da han leste opp diktene sine i foredragssalen Pressen på Politiken.

Offentlig orden Han skulle altså ha lest og diskutert sine islamkritiske dikt om en oppvekst med mye vold på Vollsmose Bibliotek. Men trusselsvurderingen var for høy til at dansk politi kunne garantere for «offentlige orden» i området.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer