Foreldet gruppetenkning

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LIKESTILLING: Det er beklagelig at de som skal være likestillingsdebattens fremste pådrivere ikke har benyttet anledningen de har hatt den siste uken til å debattere likestillingspolitikk. Innleggene fra likestillingsministeren selv 2. august og fra Audun Lysbakken og Heikki Holmås 4. august forsvarer iherdig regjeringens feilslåtte likestillingspolitikk og beskylder samtidig Høyre for å være mot likestilling fordi vi ønsker å gå vekk fra dagens statsfeministiske tenkemåte.

Dette går rett inn i essensen av vår kritikk mot å ha et eget likestillingsdepartement. Norsk likestillingsdebatt har per i dag bare rom for de som er enige med dagens måte å drive likestillingen frem på. Venstresiden i norsk politikk vil styre alle deler av samfunnsutviklingen gjennom politiske føringer og reguleringer, også likestillingen. Det de ikke har forstått er at likeverdige samfunn ikke skapes av gode intensjoner hos politikere, men av gode enkeltmennesker med like muligheter til å forme egne liv. Det sies at vold avler vold, på samme måte mener vi at gruppetenkning avler mer gruppetenkning. Vi vil ha en politikk som sikrer alle like rettigheter, uavhengig av kjønn, religion, legning eller etnisitet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer