- Foreldre er eksperter på egne barn

- Det er vi som omgås dem hele døgnet, skriver en mor i leserkommentar.

ETTER Å HA LEST artikkelen Dagens foreldre er selvsentrerte egoister kjenner jeg at jeg blir litt irritert. Jeg er selv mor til en sønn på 1,5 år og venter en til i april.

Jeg kjenner meg veldig igjen i usikkerheten, men har prøvd hele tiden å tenke at det er jeg som vet best hva mine barn trenger og ønsker.

Er ikke det noe alle de "vise" ekspertene burde enes om? For når det kommer til stykket, så er det vi som foreldre som omgås barna 24/7 og da må vi jo få lov å lære oss å kjenne våre egne barn.

Jeg har en bok om lek og humor i barneoppdragelse og den har jeg ikke brukt, derimot bruker jeg barnets besteforeldre og tanter og onkler sine erfaringer med deres barn.

JEG TROR AT DAGENS samfunn setter en norm om at det ikke er lov å "feile" i barneoppdragelesen og at dette tar vekk fokuset fra det som virkelig er viktig. Nemlig å bruke tid sammen med barnet og vise det omsorg og kjærlighet.

Selv om man kanskje sier nei for tidlig eller gir barnet en is på en tirsdag før middag, så betyr ikke dette at barnet vil leve i fordervelse resten av livet...

Vil egentlig bare oppfordre alle foreldre til å stole på seg selv, dere er jo utstyrt med fornuft. Ikke heng dere opp i bøker/litteratur om hvordan barnet skal oppdras, de som skriver boka kjenner jo ikke deres barn, det er det dere som foreldre som gjør. Og til deres barn, kunne det ikke vært bedre foreldre enn dere selv. Det er jo derfor dere er foreldre.

- Foreldre er eksperter på egne barn
BARN PÅ TRENING: Disse mødrene har tatt med de håpefulle på trim. Foto: METTE RANDEM
BARN PÅ TRENING: Disse mødrene har tatt med de håpefulle på trim. Foto: METTE RANDEM Vis mer