Foreldre truer kinovaktene

Uforskammede foreldre kjefter og smeller for å få barna sine inn på den nye Harry Potter-filmen. Mange lyver også på barnas alder. En treåring ble forsøkt smuglet inn på kino i helga.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Bør småbarn få se Harry Potter-filmen?

Si din mening! Det er ikke barna som har adferdsvansker på kino for tida. Ansatte på kinoene forteller tvert imot om svært ubehagelige foreldre som kjefter på billettørene og smugler småungene med inn i kinosalen, melder Agderposten.

Minimum åtte år

Aldersgrensene kan fravikes med tre år når barn er sammen med foreldrene. På Harry Potter-filmen er aldersgrensen 11 år. Det betyr at barn ned til åtte år kan komme inn med mor eller far på slep.

Men akkurat det ser ikke foreldrene ut til å bry seg noe om. Grov kjeft og uforskammetheter er regelen heller enn unntaket på kino nå.

- Jeg har aldri opplevd maken. I hele helgen ble vi skjelt ut av foreldre som ble nektet å ta med seg de minste barna inn på kinoen. Den aller yngste som ble forsøkt tatt inn var bare tre år, sier Janne Rose som er billettør på Saga Kino til Agderposten.

Lyver

Ikke bare er foreldrene frekke. De lyver også:

- Jeg spurte en om hvor gammelt barnet var. 8 år var svaret. Nei, jeg er seks og et halvt, skjøt da barnet selv inn.

Foreldre har truet Rosen med å stå pal til de blir sluppet inn. Andre har presset seg forbi billettvakta. Og det er vanskelig å forhindre, forteller Rose.

- Mange kommer med barn på 5-6 år og forlanger å få gå inn. Argumentasjonen går på at foreldre selv skal bestemmer hva barna kan se. Eller de viser til de kjenner andre små barn som har fått komme inn, forteller Janne Rose videre. Noen truer også med å klage til kinosjefen. Det hjelper ingen ting.

Og det er særlig Potter-filmene som får fram sinnet i de voksne. Slik var det også i fjor. Men hvor mye vits er det egentlig for en treåring å se Potter?

-Disse filmene er engelskspråklige og med barn som ikke kan lese teksten under, oppleves det som svært forstyrrende når de voksne sitter og oversetter for sine små, avslutter Rose.

Magisk suksess

179225 nordmenn så «Harry Potter og mysteriekammeret» på kino i Norge i helga. Aldri er en film sett av flere i Norge i åpningshelga. Filmen ble vist på 96 norske kinoer. I Oslo gikk den i seks kinosaler, og her var til og med kveldsforestillingene totalt utstolgt.

Den forrige kinorekorden hadde fjorårets «Harry Potter og de vises stein». Den ble sett av 165623 på tre dager, et rekordbesøk som kinofolket trodde det var vanskelig å slå. Om tre uker får vi se om konkurrenten Frodo i «To tårn» klarer å sette nok en ny rekord.

Sjekk Dagbladet.nos store Harry Potter-side.

LITT SKUMMEL:</B> Flere anmeldere har påpekt at den nye Harry Potter-filmen kan være i skumleste laget for de aller minste. Kanskje ikke veldig smart å prøve å smugle inn treåringen din, som ikke kan engelsk, på kino da?
<B>GYGRID ER SKUMMEL OG SNILL:</B> Foreldrene til Potter-barna er ikke like snille om dagen. De kjefter og smeller på de som jobber på kinoene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer