Foreldreløse saksøker Extreme Makeover

Fem søsken fikk drømmehus, men langt fra drømme-fosterforeldre.

(Dagbladet.no): Etter å ha mistet begge foreldrene i fjor, smilte lykken da Extreme Makeover bygde søsknene et drømmehus med ni soverom. Nå saksøker de fem tv-selskapet ABC, byggeselskapet og paret som lot dem flytte inn da foreldrene døde.

- Vi ble lovet et hjem. Dette løftet brøt de, sier eldstemann Charles Higgins II (22).

Hjulpet av kirkevenner

Han forteller til nyhetsbyrået AP at paret Phil og Loki Leomiti startet en kampanje mot søskenflokken straks luksushjemmet sto klart i februar. Med fornærmelser og dårlig behandling skulle de jages ut av sitt nye hjem i Santa Fe Springs i California. Få uker etter at tv-kameraene var slått av, dro ungdommene i alderen 15 til 22 hver til sitt og flyttet inn hos venner.

I søksmålet som ble levert onsdag forlanger de erstatning for det de mener er svindel og kontraktsbrudd. Tv-byggerne reiv Leomiti-huset, og bygde et nytt som ble stående i parets navn. De kjente barna gjennom den lokale kirka, og åpnet dørene etter at moren døde av brystkreft og faren av hjertesvikt med 10 ukers mellomrom. Extreme Makeover kontaktet dem etter å ha sett nyhetsinnslag om søskenflokkens nye hjem.

Ingen skriftlig kontrakt

- Det vi ser her er kollisjonen mellom reality-tv og det bildet reality-tv forsøker å skape hos seeren, forklarer søsknenes advokat Patrick Mesisca til AP.

ABC meddeler i en pressemelding at «programmet handlet om byggingen av Leomiti-hjemmet for å få plass til de fem søsknene som hadde blitt invitert til bo hos dem etter foreldrenes død». Ikke i noen kontrakt ble Higgins-barna lovet et hus. Søsken-advokaten fastholder at de ble lovet huset gjennom tv-stasjonens uttalelser og handlinger.

SAKSØKT SUKSESSGJENG: Her mottar gjengen bak "Extreme Makeover: Home Edition" en folkepris for beste reality-program i makeover-kategorien. Nå blir de saksøkt for kontraktsbrudd.