<strong>Ny forskrift:</strong> Frem til nå er det skolene som har bestemt hvilke elever som kan få sykle til skolen. Men nå endrer regjeringen forskriften, slik at flere barn får muligheten til å sykle, skriver Beate Skretting Kristiansen. Illustrasjonsbilde. Foto: © Jonas Frøland / NTB scanpix
Ny forskrift: Frem til nå er det skolene som har bestemt hvilke elever som kan få sykle til skolen. Men nå endrer regjeringen forskriften, slik at flere barn får muligheten til å sykle, skriver Beate Skretting Kristiansen. Illustrasjonsbilde. Foto: © Jonas Frøland / NTB scanpix Vis mer

Foreldrene må avgjøre om barna er dyktige nok og veien trygg nok

Grimstad Høyre vil jobbe for tryggere skoleveier og legge til rette for sykling til skolen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I dag har mange skoler strenge regler for når barna får lov til å sykle til skolen. Det gjelder også om man har en trygg skolevei, og foreldrene mener barnet er dyktig nok til å sykle der. Høyre mener det er foreldrene som er best egnet til å avgjøre om deres barn er dyktig nok, og deres skolevei er trygg nok, til at de kan sykle til skolen.

Grimstad Høyre vil jobbe for tryggere skoleveier og legge til rette for sykling til skolen. Høyre i Grimstad har programfestet at vi vil utvide og forbedre gang- og sykkelveien i kommunen, og sikre skoleveiene i henhold til «Handlingsplan for Trafikksikkerhetstiltak». I tillegg ønsker vi å videreføre og videreutvikle sykkelbyprosjektet og markedsføre Grimstad med dette. Regjeringen har etablert en tilskuddsordning der kommunene kan søke fra en pott på 95 millioner kroner om tilskudd til sine sykkelveier, og det er viktig at Grimstad kommune nå jobber aktivt for å få midler til våre prosjekter! Det vil vi i Høyre være en pådriver for.

Frem til nå er det skolene som har bestemt hvilke elever som kan få sykle til skolen. Men nå endrer regjeringen forskriften, slik at flere barn får muligheten til å sykle. Bakgrunnen for forslaget er et ønske om at flere barn skal sykle mer. Høyre vil at flere skal ta sine daglige reiser på sykkel og til fots, og har som ambisjon å doble andelen syklende innen 2023. Forslaget har vært på høring, og fått støtte fra et stort flertall av høringsuttalelsene, deriblant NAF, Syklistenes landsforening, Statens vegvesen, Vegdirektoratet, et flertall av skolene, kommunene og privatpersoner.

Grimstad Høyre vil derfor jobbe for tryggere skoleveier og legge til rette for sykling til skolen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer