DEBATT

Debatt: Private barnehager

Foreldrenes mening er viktig!

Foreldrenes tilfredshet og meninger om barnehagetilbudet er en av flere indikatorer på kvalitet i barnehagen, og en viktig stemme i debatten for utviklingen av framtidas barnehager.

FORNØYDE FORELDRE: Funnene i Udirs foreldreundersøkelse forsterkes av funn i en lang rekke andre foreldreundersøkelser. I alle disse deler foreldrene sine opplevelser av kvaliteten, og i alle disse scorer private litt bedre enn kommunale barnehager, skriver innsenderen. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
FORNØYDE FORELDRE: Funnene i Udirs foreldreundersøkelse forsterkes av funn i en lang rekke andre foreldreundersøkelser. I alle disse deler foreldrene sine opplevelser av kvaliteten, og i alle disse scorer private litt bedre enn kommunale barnehager, skriver innsenderen. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Når enkelte politikere til stadighet angriper private barnehager, og trekker i tvil kvaliteten i disse, så har PBL nærmest i det kjedsommelige vist til at inntrykket de skaper ikke stemmer med indikatorene på kvalitet i barnehagen som vi har i dag.

Noen indikatorer er at private barnehager har litt mer fornøyde brukere. De har tariffavtaler som omfatter 95 prosent av de ansatte i sektoren. De har lavere sykefravær. Og ifølge Utdanningsdirektoratets tall innfrir private barnehager i gjennomsnitt nye krav til pedagog- og bemanningstetthet.

I Dagbladet 31. juli kritiserer professor Arne Holte meg for å misbruke data og å ta Utdanningsdirektoratets foreldreundersøkelse til inntekt for høyere kvalitet i private barnehager.

Deretter spekulerer han i at høyere tilfredshet blant foreldre i private barnehager skyldes bedre råd blant foreldrene.

Det er bra at Holte er en bevisst leser av andres bruk av fakta, men faktasjekken burde kanskje også omfattet hans eget utspill? For hva er grunnlaget for å anta at foreldre med barn i private barnehager har bedre råd, og at god råd gjør dem mer tilfreds med barnehagen?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer