Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Forelska i D.D.E.- Bjarne

STJØRDAL (Dagbladet): Bjarne Brøndbo hopper rundt i The Kids-parykk og synger «Forelska i lærer'n», mens ungene hyler av begeistring.

En skolekonsert med D.D.E.-vokalisten blir langt fra kjedelig.Så har han også som eneste målsetting at elevene skal ha det artig, når han nå besøker samtlige barneskoler i Nord-Trøndelag for Rikskonsertene.

I går var det elever ved Lånke skole i Stjørdal som fikk høre hans utvalgte b(j)arnesanger.
- Jeg vil gi ungene litt underholdning i en ellers grå skolehverdag. Noen pedagogiske ambisjoner har jeg ikke, sier Bjarne.

Skoleminne

Sammen med D.D.E.-kollega Eivind Berre på bass og gitaristen Ulf Haugum fikk han virkelig opp stemningen i gymsalen på Lånke-skolen.

- Jeg er veldig glad for at Rikskonsertene vil satse på et så pass fritt opplegg som dette, sier Bjarne.

Han minnes med gru sin egen barndoms skolekonsert-opplevelser.

- Slik jeg husker Rikskonsertene, så var det nesten traumatisk kjedelig, sier Bjarne Brøndbo. «Det går likar no» og «Vinsjan på kaia» var de eneste D.D.E.-sangene på gårsdagens skolekonsert. Ellers fikk ungene høre Åge Aleksandersens «Levva livet», et par Knutsen & Ludvigsen-sanger, «Hjalmar», «Forelska i lærer'n» og «Voggesang».

Sistnevnte er den eneste låta Bjarne noen gang har skrevet selv, inspirert av den mer kjente barnesangen «Jeg vet en deilig have».

Uten «rompa»

«Rompa mi» ble ikke med på denne konserten, selv om det kanskje er den mest poulære D.D.E.-låta blant barneskoleelevene.

- Dette skal ikke være noen D.D.E.-konsert, så vi kan ikke ha med så mange låter hver gang, men vi kommer nok til å synge «Rompa mi» også, sier Bjarne Brøndbo.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling