Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Forelska i lærer'n

Monica Lewinsky er ingen «man-eater». Hun er ingen politisk groupie og hun er så visst ingen femme fatale.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter å ha overvært den største mediebegivenheten siden prinsesse Dianas begravelse, sitter man igjen med en vammel smak i munnen. Det mest slående med Monica Lewinsky er hvor ekstremt ordinær hun er. En enkel sjel i et litt mer komplisert legeme som går opp og ned i vekt, slik at hun aldri gidder å rense kjolene før vekta sier at de passer. Slik havner historisk bevismateriale nederst i skittentøysbunken. Og slik havnet Monica Lewinsky i århundrets skittentøysvask.

Hodestups forelsket

Monica Lewinsky trodde hun spilte hovedrollen i en romantisk forviklingskomedie, bare for å oppdage at virkeligheten går Hollywoods mest konspiratoriske mareritt en høy gang. Hun drømte om et liv i sakte kino side om side med Billy Boy, men endte til bords med Kenneth Starr og 27 års fengsel på menyen. I går var det hennes tur.

Til å ha blitt stilt til torgs med drakten på hælene og deretter nedverdiget for alt republikanerne syntes det var verdt - pluss litt til - var det en sympatisk og oppegående ung dame som tok fikenbladet fra munnen i går. Intervjuet fortalte i grunnen mer om forholdene i Det hvite hus, enn det gjorde om Monica selv. Hun tegnet et bilde av en stab på pubertalt college-nivå, der presidenten hadde status som «stjernen på fotballaget» som alle jentene hadde et øye til, men som selv bare hadde blikk for Monica.

Slik avslørte presidentens elskerinne seg som det hun er: En helt vanlig ungpike som forelsker seg hodestups i sjefen med den noe spesielle stillingen. I ettertid kan man undres over hvordan verdens mektigste mann kunne tro at jenta, som etter eget sigende var «mer opptatt av mote enn politikk», ville holde kjeft om seansene i Det ovale rom. For tvert imot: under gårsdagens intervju var Monica Lewinsky opptatt av at folk ikke skulle tro at ikke også hun , som den moderne kvinne hun jo er, hadde fullt utbytte av de famøse sigarorgiene.

«Kiss and tell»

I USA er «kiss and tell» nærmest en litterær sjanger, og i begynnelsen av intervjuet kunne en mistenke Monica for å bedrive samme bisniss. Men dyktige Jon Snow framsto som en mellomting av journalist og terapeut og maktet å avvulgarisere skandaleelskerinnen.

- Jeg var som en fisk på land, sa jenta som fikk presidenten ut på dypt vann.

Måtte det aldri skje igjen.