Forelska i Lotta

KONGSVINGER: - Lotta Engberg e hælvetes fin, fastslår Tor Jørgensen (45). I fjor gikk mannfolka til aksjon for et kvinnelig alternativ til Christer Sjögren på Skandinavias største dansegalla. I går danset de henført til moden sex appeal fra scenen, sammen med 7000 andre danseglade.

- He-he, opprør var det vel ikke. Det ble noen innlegg i lokalavisa og telefonen ringte jevnt etter fjorårets arrangement. Gutta mente at jentene hadde fått sikle etter Christer i to år på rad, så nå var det deres tur, forklarer arrangør Erik Øverby.

Skinnvester gnikket henført mot slangeskinn, og lisseslipsene hang som lianer fra solariumsbrune halsparti. Men først og fremst var munnvikene høye da kampen for en kvinne ble kronet med seier seint i går kveld. En innbydende Lotta Engberg (38) i rosa skinnjakke med matchende naglebelte og svarte støvletter samlet gutta fra første låt.

- Steintopp

Dansebanddronningen fikk menn i sin beste alder til å løpe fra halvlitere, halvspiste pølser og halvsure koner for å forevige den svenske drømmen med skarpladde kompaktkamera til øyet. Helt fremst sto Tor Jørgensen fra Namdal med nyklipt fullskjegg og stjerner i øya.

- Ho e hælvetes fin. Steintopp! De e nesten som D.D.E., konkluderte han og la til med overbevisning i stemmen:

- Ho har ei spesiell utstråling.

Ved Jørgensens side sto en annen fan. I grønn dressjakke og sideskill hadde Erik Sannerud tatt turen fra Nes på Romerike for å oppleve en helt spesiell dame. Ja, han hadde ungpikerødme i kinnene da han innrømte...

- Jeg er nesten litt forelsket!

Og slik kunne vi fortsatt med Gunnar (47), Hans (53) og Leif (33). De sto der på rekke og rad, ledig antrukket og med et våkent blikk for alle Lottas luftgitarsoloer og flørtende blikk.

- Har det vært opprør? ler Lotta fra stresslessen bakerst i bandbussen.

Hun vil ikke være med på at hun er noen kvinnelig Christer Sjögren.

- Jeg holder ikke på som ham, fleiper Engberg og sender et lurt blikk til mann og bandmedlem Patrick Ehlersson (37).

Han synes det er «underbart» å være gift med et kvinnelig sexsymbol blant dansebandfrelste.

- Det er ikke slitsomt at de river i meg, forsikrer Engberg, for øvrig utdannet klassisk pianist.

- Drag på damene

Men tilbake til dansehallen, lykkelige kjærestepar og lukta av nygrillet pølse.

En svenske med beryktet sjarm, og gitar påmalt en rosa Cadillac entrer scenen til middelaldrende pikehyl. Christer Sjögren skal levere damene valuta for pengene for tredje år på rad.

Men ikke alle kvinnene ser det på den samme måten. Linda Olsen (26), Cathrine Næss (36) og Stine Martinsen (26) er ikke tvil om hvem som fortjener dansebandtronen.

- Christer er forferdelig, men Lotta... bare se på henne, hun har drag på damene også!