Forelska i pelsen

Dypt nede i en gammel jordkjeller finner vi et av norsk rocks største klenodier: Den hvite fuskepelsen til Dag Ingebrigtsen.

Hva skulle vi hatt rockemuseet?

TRONDHEIM (Dagbladet): The Kids-vokalisten, som på 80-tallet hadde langt, bleket hår og sang «Forelska i lærer\'n», forstår godt at noen er så forelska i pelsen at de vil ha den på museum.

-  Det er suverent at noen vil ta vare på den. Jeg har ikke noe imot at plagget havner på et framtidig norsk pop- og rockmuseum. Det er bare å komme og låne den, sier Dag Ingebrigtsen.

Innrammet

Han tar oss med på baksiden av boligen på Singsaker i Trondheim. Nede i jordkjelleren finner han fram pelsen, innrammet i glass og ramme.-  Den ble påspandert glass og ramme da den for mange år siden ble hengt opp på Norsk Rock Café i Trondheim. Seinere ble den lånt ut til en storfan som drev egen videobutikk, men for en stund siden la han ned butikken. Dermed havnet den i jordkjelleren min, forklarer Ingebrigtsen.

Bilderamma har en plakett med påskriften «Dag Ingebrigtsen - Nestenpelsen - The Kids 1980- 82». Her trengs det bare noen omganger med støvekluten, så er klenodiet klart for å stilles ut på nytt.

-  Dette må være den mest kommenterte gjenstanden i norsk rock, sier vokalisten, som de siste åra er blitt mer kjent som pappaen til skihopperen Tommy.

Han husker godt at han kjøpte pelsen i forretningen HK Sundt på Trondheim torg.

 I GLASS OG RAMME:  Dag Ingebrigtsen hadde to eksemplarer av den hvite nestenpelsen han brukte i The Kids, men har bare greid å bevare den ene. Den er til gjengjeld i glass og ramme. Foto: Tom E. Østhuus
I GLASS OG RAMME: Dag Ingebrigtsen hadde to eksemplarer av den hvite nestenpelsen han brukte i The Kids, men har bare greid å bevare den ene. Den er til gjengjeld i glass og ramme. Foto: Tom E. Østhuus Vis mer

-  Det var ingen som torde å kjøpe den, så den ble hengende helt til den ikke kostet mer enn 190 kroner. Det var to, så jeg kjøpte begge, sier Ingebrigtsen.

-  Det var litt spesielt å gå rundt sånn i Trondheim, men jeg synes den kledde meg godt. Jeg hadde Mick Jagger og Freddie Mercury som forbilder. De gikk jo også sånn, så da var det greit, sier Dag Ingebrigtsen.

Underbukser

Når vi spør om gjenstander han gjerne vil se på et framtidig norsk pop- og rockmuseum, kommer det temmelig kjapt:

-  Det hadde vært stilig med slagverket til Morten «Diesel» Dahl og underbuksene til Elisabeth Granneman.

b> DEN GANG: Dag Ingebrigtsen i spissen for The Kids på 80-tallet.