Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Forelska i rock\'n\'roll

De møttes på high school som 16-åringer. Nå er Black Rebel Motorcycle Club fra San Fransisco verdens mest omsvermede rockeband.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det handler om å holde seg selv i live. Vi vil bare holde på med B.R.M.C., og forsøker så godt vi kan å holde hodet over vannflata. Vi har aldri hatt en klar visjon om hva dette bandet skal være for noe. Rock funker best når man ikke planlegger, sier gitarist Peter Hayes i B.R.M.C. på nonchalant vis til Dagbladet.

Om gløden noensinne forsvant fra den svartkledde, ambisjonsrike og überkule delen av rocken, kom den definitivt tilbake med «Black Rebel Motorcycle Club», gruppas debutalbum gitt ut i september i fjor. Nå kaster kaster engelske musikkpresse og rockcelebriteter som Noel Gallagher, Courtney Love og The Smiths\' Johnny Marr seg om halsen på dem. Støtten fra Love har bassist Robert Turner liten sans for.

- Når folk begynner å dyrke oss etter at vi har vært på magasincovere klarer jeg ikke å ta dem seriøst, sier han.

Kjærlighet

Det var Turner og Hayes som startet B.R.M.C. De to møtte hverandre på high school som 16-åringer. På debuten framstår de som stolte outsidere med en brennende kjærlighet til rock n\'roll.

«I fell in love with a sweet sensation/I gave my heart to a simple chord/I gave my soul to a new religion» prediker Hayes i «Whatever Happened To My Rock\'n\'Roll».

- Den låta ble skrevet en dag vi var forbanna. Den handler om at rocken ikke er så kul som den en gang var. Vår misjon er å gjøre noe som er annerledes enn alt det pisset som har dominert i rocken de siste åra. Rocken pleide å endre folks perspektiver på livet. Det må være målet også i dag. Vi håper at vi har laget en viktig plate, forteller Turner til Dagbladet.

De nyter å være på turné, nå når de endelig får oppmerksomhet.

- Jeg har lengta etter dette hele livet. Tenk å sitte i en buss med litt penger i lomma på vei til en ny by og en ny konsert. Vi elsker dette livet. Vi er for unge til å være trette, sier B.R.M.C.

Vinneren er trukket

Vinneren av to billetter og B.R.M.C t-skjorter er trukket.

Hele Norges coronakart