Forelsket - på film

Men Julia Krohn (13) og Bernhard Naglestad (13) i «Ikke naken», avfeier alle spekulasjoner om romantikk bak kamera.

HAUGESUND (Dagbladet): I to måneder i fjor sommer bodde de sammen med resten av «Ikke naken»-teamet på en nedlagt militærflyplass på Lista. I går fikk de endelig se filmen for første gang, med blant andre kongeparet i salen.

-  Jeg kan ikke si at jeg kjenner meg igjen i Selma. Hun synes jo at kjærligheten er en forferdelig ting, og det synes ikke jeg, så vi likner nok ikke så veldig på hverandre, sier Julia.

-  Andy og jeg er heller ikke særlig like, for jeg synes stort sett at jenter er enkle å forstå, konstaterer Bernhard.

Gråt og latter

«Ikke naken» er basert på Torun Lians novelle «Ikke naken, ikke kledt», og hun har selv hatt regien. Julia, Bernhard og de andre barna som spiller i filmen fant Lian ved å besøke 50 forskjellige skoleklasser.

-  Jeg er ikke opptatt av å finne barn som ikke ønsker å eksponere seg. Jeg er ute etter dem som aldri hadde trodd at dette var noe for dem. De har en umiddelbarhet og en dybde i seg som de kanskje ikke er klar over selv engang, sier Lian.

Verken Julia eller Bernhard hadde noen skuespillererfaring før de fikk filmrollene.

-  Det vanskeligste var å le på kommando, sier Bernhard.

-  Jeg måtte gråte også, og det var kjempevanskelig. Noen av hulkelydene måtte vi legge på etterpå. Det nytter ikke å bare bli lei seg inni seg heller, sier Julia.

Andre roller spilles av blant andre Andrine Sæther, Ane Dahl Torp og Gustaf Skarsgård. Reidar Sørensen spiller Julias far, og tre av hans sønner i virkeligheten er også med, både Kim Sørensen, Elias Holmen Sørensen og Isak Holmen Sørensen.

-  Så nå tar familien Sørensen over Film-Norge, fastslår Kim.

Litt nervøs

Mesteparten av pengene de tjente på filmjobben har begge tenkt å spare.

-  Jeg har kjøpt et videokamera, men resten av pengene står i banken, sier Julia.

-  Jeg har kjøpt litt klær og en gitar og sparer resten, sier Bernhard.

Også Julia spiller gitar, dessuten er hun både bassist og vokalist i et foreløpig navnløst jenteband.

-  Vi har til og med spilt på Rockefeller under Ungdommens Kulturmønstring, forteller hun.

Fra Haugesund skal de videre til blant annet Trondheim, Bergen og Kristiansand for å promotere filmen, og i morgen blir det stor premierefest i Oslo. Men det mest spennende var visningen i Haugesund i går.

-  Jeg er litt nervøs, men det blir nok mest morsomt, selv om jeg sikkert ikke kommer til å følge med så mye på handlingen, tror Bernhard, som har med seg mamma, pappa og storebror Magnus (15) til Haugesund. Julia stiller med foreldre og lillesøster Erika (10).

-  Det er litt rart å se reklame for filmen på alle trikkene i Oslo, og på plakater. Litt flaut også, men det er bra at filmen endelig kommer på kino nå. Det er så mange på skolen og sånn som spør så mye, til og med folk jeg ikke vet hva heter, forteller Julia.

-  Og hvordan går det med Selma og Andy etter at filmen er slutt?

-  De blir jo sammen, sier Julia.

-  Men de kommer nok ikke til å gifte seg, akkurat, sier Bernhard.

<B>Spent: Julia Krohn og Bernhard Naglestad fikk i går endelig se det ferdige resultatet av «Ikke naken», som ble spilt inn i fjor sommer. - Jeg er ganske spent på terningkastene. Det blir litt flaut hvis vi får terningkast én, sier Bernhard. Men det var altså en helt grunnløs bekymring.