- Forelsket i en jente fra Trondheim

Stevie Jackson fra Belle & Sebastian svarte leserne.

(Dagbladet.no): I begynnelsen av februar slipper Belle & Sebastian «The Life Pursuit» - bandets sjuende album. 

Denne uka er imidlertid gitarist Stevie Jackson i Norge, og her skal han stille på nettmøte hos Dagbladet.no.

Overraskende suksess

Det har gått ni år siden Belle & Sebastian utga «Tigermilk», og i mellomtiden har bandet bygget opp en særdeles lojal fanbase i Norge.

I begynnelsen av karrieren ble det gjort et stort nummer ut av hvor mediesky bandet fra Glasgow var - bandets promobilde var av en dame som ikke var med i bandet, mens låtskriver Stuart Murdoch aldri gjorde intervjuer (intervjuer med Murdoch er fortsatt en sjeldenhet, men du kan lese dagboka hans på Belle & Sebastians hjemmeside).

«If You\'re Feeling Sinister» (1996) var en uventet suksess i britpopens storhetstid.

Mens de fleste andre band skrev låter som britiske tenåringer kunne hoppe opp og ned til rett før den lokale pubens stengetid, kom skottende trekkende med et album inspirert av fransk pop, gammel soul, vanskelig studentlitteratur og 80-talls indie.

«The Boy With The Arab Strap» (1998) holdt minst like høy kvalitet, før nedturen kom med «Fold Your Hands Child, You Walk Like a Peasant» to år senere.

- Forelsket i en jente fra Trondheim

Hoffer tilbake

I 2003 returnerte bandet med det Trevor Horn-produserte albumet «Dear Catastrophe Waitress», hvis to singler ga dem bandets høyeste listeplasseringer i England noensinne (14. plass for «I\'m a Cuckoo»).

- Trevor har virkelig gjort en god jobb. Han har ikke prøvd å forandre oss, han har bare fått det beste ut av sangene våre, sa Stevie Jackson i et intervju med Dagbladet.

Til «The Life Pursuit» har bandet hentet tilbake produsent Tony Hoffer (Beck, Air, Phoenix), og albumet er spilt inn i Los Angeles.

Hvorfor har bandet åpnet seg opp for media de siste årene? Hva kan han fortelle om den nye skiva? Og er et nytt norgesbesøk på trappene?

Husk at du må skrive spørsmålene dine på engelsk!

SVARER DEG: Gitarist Stevie Jackson.