Forelsket i New York

Ekte feelgood for New York-elskere i alle aldersgrupper.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FILM: Her kommer sommerens beste feelgood-film, søt men ikke emmen. Det dreier seg om den første forelskelsen, fortalt som en kjærlighetserklæring til smørsiden av Manhattan.

11-årige Gabe (Josh Hutcherson) er hovedperson og fortellerstemme. Hans Manhattan-revir går ti kvartaler i hver retning på Upper West Side, like nord for Central Park. Eneste solformørkelse i hans liv - bortsett fra foreldrenes skilsmisse-prosess, men slikt rammer jo alle - er risken for å bli påført jentelus. Så, som lyn fra klar himmel, blir han rammet av en rar følelse i magen. Det skjer i en karateklasse, og hun heter Rosemary (Charlie Ray).

De har kjent hverandre siden barnehagen, men aldri «sett» hverandre før nå. Hun har gult belte i karate, han er nybegynner, og de første seriøse meningsutvekslingene handler om hvorvidt jenter modner tidligere enn gutter.

Gabe er «guttete», han vil heller få tåneglene trukket ut med tang, én for én, enn å bli lurt med inn i en kjolebutikk. Rosemary er akkurat så snusfornuftig som 11-årige jenter er. Svetten i hendene som forsiktig berører hverandre under bordet når de er med foreldrene på jazzrestaurant og drikker Shirley Temple-barnedrinker, er antydet på helt gjenkjennelig vis. Der er mye klokskap i 11-åringers verdensbilde og mye direkte, uforfalskede følelser. Skulle han ha kysset henne, eller skulle han ikke? Den aktuelle scenen kan spilles om og om igjen en hel kveld i et forvirret guttehode.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer