Forelsket i Odd

Han kan bade i priser, Odd Børretzen. Men nå synes Norges desidert mest bejublede artist de siste årene at det begynner å bli nok.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Jeg gruer meg til den dagen folk finner ut at de har fått nok av meg. Det vil jeg helst slippe å oppleve, sier Odd Børretzen, som trekker seg tilbake for en stund etter å ha samlet sitt musikalske liv på en CD. Nå vil han holde lav profil i tida som kommer.

- Det har jeg i grunnen alltid likt. Jeg blir fort pinlig berørt, og har aldri vært begeistret for høy sigarføring, sier mannen som begynte å gi ut plater allerede i 74, og brukte 20 år på å slå igjennom.

- Jeg er egentlig glad for at det store publikummet ikke oppdaget meg da jeg var ung. Hadde dette skjedd da jeg var 25, hadde jeg nok blitt ganske ubehagelig å ha med å gjøre.

Høy på pæra

Han har hele fem Spellemannpriser stående på peishylla, og seinest søndag mottok Odd Børretzen den nyinnstiftede Edvardprisen for sine gode tekster.

- Det har blitt ganske mange i de siste par årene, sier Odd, og innrømmer at det ble litt i meste laget i perioden da han var kreftsyk. Da fikk alle det travelt med å vise Børretzen sin ære.

- Det slo meg da jeg var dårlig at «jøss, er det derfor!». Heldigvis er den perioden over. Nå er jeg i ferd med å bli blasert og høy på pæra.
I tida framover skal Odd Børretzen skrive kåserier og kanskje jobbe med satire i radio. Noen ny CD kommer ikke på tale med det første.

- Jeg skal ha ganske mye på hjertet før jeg gir ut noen ny plate, sier Børretzen.

<B>DAMENES ODD:</B> Odd Børretzen presenterte sine samlede verker med sin store kjærlighet, Eva Bødtker-Næss, ved sin side i går formiddag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer