Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Forelsket i Shakespeare

Gwyneth Paltrow har nettopp gjort det. Ethan Hawke skal gjøre det. Alle elsker Shakespeare - nå er syv nye filmer basert på dikterens verk underveis.

Om ikke lenge får du se en strålende Gwyneth Paltrow spille mot blant andre Ben Affleck i 'Shakespear in Love'. Filmen har blitt godt mottatt av engelske kritikere, og Paltrow har allerede fått en Golden Globe for innsatsen. Filmen har norgespremiere 26. februar.

God butikk

Samtidig har en rekke andre ivirige filmskapere kastet seg over den engelske poeten. Ethan Hawke skal spille Hamlet, Michelle Pfeiffer og Kevin Kline dukker opp i En midtsommernatts drøm, og Anthony Hopkins er i gang med Titus, melder USA Today.

Mye kan tyde på at William Shakespeare fortsatt er god butikk. Romeo og Julie ble en suksess med tenåringsidolet Leonardo diCaprio og Claire Danes i hovedrollene. Den MTV-pregede handlingen fra dramaet var lagt til rastløse Veronica Beach, mens teksten var original.

Ny film fra Branagh

Shakespeare-filmskaperen framfor noen, Kenneth Branagh er også i gang med et nytt prosjekt. Love's Labour Lost blir gjort om til en 30-talls musical med Alicia Silverstone i hovedrollen.

ELSKER SHAKESPEARE: Både Ethan Hawke og Gwyneth Paltrow har hovedroller i hvert sitt Shakespeare-drama. Her spiller de mot hverandre i en helt annen film 'Store forventninger'.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media