Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Forelsket meg i Potter-universet som 16-åring

Marion Ravn bivånet fakkeltog og trolldomskunster før Potter-premiera i Oslo i kveld.

POTTER-FAN: Marion Ravn gliste bredt da hun ankom premieren til den siste Harry Potter filmen på Colosseum tirsdag kveld. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
POTTER-FAN: Marion Ravn gliste bredt da hun ankom premieren til den siste Harry Potter filmen på Colosseum tirsdag kveld. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

MAJORSTUEN (Dagbladet): I kveld har den ALLER siste Harry Potter-filmen premiere.

Dagbladets anmeldelse av filmen leser du her.

I Oslo gikk fansen i fakkeltog fra Frognerparken til Colosseum kino, som for anledningen var utsmykket med borg, fakler og svart løper.

Og som ved tidligere Potter-premierer ble stemningen komplett ved at mange kledd seg opp som sin favorittfigur fra Galtvort høyere skole for hekseri og trolldom.

Voldsom interesse Filmen ble vist i alle colosseums fire saler i natt. Alle de 1514 billettene var utsolgt, i tillegg til at en rekke billetter var delt ut.

SF Norge forventet 1700 kinobesøkende bare på Colosseum i kveld.
- Jeg kommer til å gråte voldsomt når det hele er over. Jeg leste den første boka da jeg var 8 år, og har vokst opp med disse figurene, sier Eva Stenseng (14) fra Drammen, som hadde brukt seks timer på å omforme seg til selveste Voldemort - komplett med hette på hodet, hvitt pudder i ansiktet og en avrevet strømpebukse over nesa.

Storfan - Det er blandingen av krig, magi og intriger som er det spesielle med Harry Potter-serien. Det, og at du blir så godt kjent med karakterene, sier Eva og venninna Benedicte Mørkve (14), for anledningen kledd ut som Lulla Lunakjær.

Kjendisfaktoren var høy, og storfan Marion Ravn var et selvsagt navn på den røde løperen:

- Jeg var 16 år og egentlig litt for gammel da jeg forelsket meg i Harry Potter-universet. Men bøkene har vært gode å ha når jeg har vært på turne. Jeg husker jeg leste den siste på flyet hjem fra Japan, og satt og storgråt da Humlesnurr døde, sier Marion til Dagbladet.

Dagbladet kommer med mer utover natta.

FULL PAKKE: Fansen la ingenting imellom da deres store helt var på skjermen. Foto: Thomas Rasmus SKaug / Dagbladet
FULL PAKKE: Fansen la ingenting imellom da deres store helt var på skjermen. Foto: Thomas Rasmus SKaug / Dagbladet Vis mer