Forelsket på flekken

Ingmar Berman møtte Liv Ullmann for første gang på et gatehjørne i Stockholm. Han spurte den vakre 26-åringen på direkten om hun ville være med i den neste filmen hans.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det ville bare bli en liten rolle - men var hun interessert? Liv Ullmann bare nikket til svar. Hun var som truffet av lynet. For henne var Bermann selve guden.

Bergman hadde aldri sett Liv Ullmann verken på film eller teater, men han visste at hun var en erfaren skuespiller og hadde gjort suksess i hjemlandet.

Tigget til seg brev

En god venninne av Liv, Bibi Andersson, hadde levd sammen med Bergman flere ganger. En gang fikk Bibi et telegram fra Berman. Liv tigget det til seg og oppbevarte det som et klenodium.

Da innspillingen av Persona tok til, ble Liv og Ingmar rammet av lidenskaper, som Ingmar Bergman så knapt sier det. Filmen var et mesterstykke og et personlig gjennombrudd for både Bergman og Ullman, og plutselig var også Liv verdensberømt.

Forbundet

- Jeg drømte at jeg og du var smertelig forbundet, sa Bergman en dag han og Liv gikk tur etter endt innspilling på øya Farø. De satt oppe på en liten høyd og så utover havet. Akkurat på dette stedet bygde han huset som de senere flyttet inn i.

Etter innspillinga reiste Ullmann tilbake til mannen sin Jappe, full av tvil. Da hun oppdaget at hun var gravid med Bergman, tok hun valget. Hun forstod at hun aldri kunne forlate ham mer. Da hadde Bergman allerede tigget henne om å bli hans.

(Fra boka 'Evig din')

GODE VENNER: Liv Ullman og Ingmar Bergmann hadde et stormfult og lidenskapelig forhold. Nå er de bare venner.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer