Forelsket Rushdie trosser dødstrusler

NEW YORK (Dagbladet): Den dødsdømte forfatteren Salman Rushdie (53) vil flytte sammen med den indiske toppmodellen Padma Lakshmi (29). Vennene er bekymret over at den forelskede Rushdie gir blaffen i sikkerhetstiltakene.

Den tidligere modellen, skuespilleren og forfatteren av en erotisk kokebok har tatt den fatwa-rammede forfatteren med storm, skriver New York Post. Nå gir Rushdie mer og mer blaffen i sikkerheten som har omgitt ham de siste ti årene.

I London har han sikkerhetsvakter rundt seg 24 timer i døgnet, men det vil ikke skje i New York - der han kan bli et lett terrormål.

Padma bor i Los Angeles, men nå leter turtelduene etter en felles leilighet på Manhattan.

Midtlivskrise

Rushdie er fortsatt gift med sin tredje kone, men Padma betyr trolig et nytt ekteskapshavari. Hvis ikke hans gamle venner klarer å rykke ham ut av sexgudinnens magi; de er ifølge New York Post svært bekymret, og har forsøkt å snakke ham ut av forholdet. Midtlivskrisen hans har til og med ført til en plastisk operasjon som har fjernet de karakteristiske tunge øyelokkene, skriver avisa.

Rushdie trimmer og strever for å være ung, dette til tross for at han er eldre enn Padmas mor.

Forsidepike

Paret møttes under lanseringen av magasinet Talk i fjor sommer. Da kom en høy, gyllenbrun kvinne bort til Rushdie og fortalte at hun hadde lest alle bøkene hans og var fascinert av hans litterære verk.

Det var Padma. Hun er tamil fra en høykastefamilie i Madras i India, utdannet i USA, men tilbrakte et år i Spania der hun ble oppdaget av en modellfotograf. Padma har vist moter for Gianni Versace, Giorgio Armani og andre toppdesignere.

Hun har også vært førstesidepike i Elle, Vogue og Mirabella og får klekkelige 12000 kroner i timen i modellhonorar.

atn@dagbladet.no