Forelsket til festival

EGERSUND (Dagbladet): I natt drar Tormod Gjedrem (21) til Roskilde-festivalen for å ha sin første «date» med Mathilde. Den unge rogalendingen stupforelsket seg da han så et bilde av Mathilde Martinsen i Dagbladet. Nå er han i et kjempedilemma: Bør kinnskjegget rakes av eller ikke?

Side 20 i Dagbladet på mandag har satt fart på Tormods hverdag. Det som så ut til å bli en kjedelig og regntung sommer har tatt en uventet og amorøs vending.

Mathilde Martinsen er en av fire ungdommer som ble intervjuet om sommersex og kjønnssykdommer.

- Jeg enset ikke artikkelen i det hele tatt. For meg var det var bare Mathilde på den siden. Jeg bladde i avisa i lunsjpausen, og plutselig fikk jeg se henne - jeg falt pladask, sier han.

Stupforelska

Tormod gikk tilbake til jobben etter lunch, men klarte ikke å få henne ut av hodet.

- Jeg måtte prøve opplysningen. Det gikk ikke fram av artikkelen hvem som var hvem på bildet, så først ringte jeg til venninna. Men etterhvert fant jeg ut av det. Mathilde hadde dratt til Danmark på Roskilde-festivalen. Jeg bestemte meg straks for at det skulle jeg også - uansett. Nå kan jeg ikke vente, sier Tormod.

Beruset av lykke og forelskelse ringte han til Petre-programmet Opptur. De tok straks saken og klarte i løpet av noen hektiske morgentimer å skaffe Roskildebillett, til den impulsive 21-åringen.

Helt ålreit

Mathilde selv bare ler når Dagbladet ringer for å få høre hva hun synes.

- Er han en gærning, eller, vil hun vite.

Svaret får hun om i morgen ettermiddag.

- Hva synes du forresten om kinnskjegg?

- Hæ?

- Liker du kinnskjegg, eller synes du han bør barbere det bort før dere treffes?

- Nei kinnskjegg er ålreit det, ler Mathilde.

DRØMMER: Tormod Gjedrem ble stupforelsket da han så et bilde av Mathilde i Dagbladet på mandag. I morgen skal han treffe henne for første gang.