DEBATT

Forfall i Nobelkomiteen

Lundestad framstår som en komisk klovn.

OMSTRIDT: Geir Lundestad, direktør ved Det Norske Nobelinstitutt, sekretær for Nobelkomiteen, styreleder for  Nobels Fredssenter.

Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
OMSTRIDT: Geir Lundestad, direktør ved Det Norske Nobelinstitutt, sekretær for Nobelkomiteen, styreleder for Nobels Fredssenter. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Sekretæren for Nobelkomiteen Geir Lundestad har sittet i en årrekke i senteret for denne viktige nasjonale og internasjonale institusjonen. Han har hatt full tilgang til alt som har skjedd i komiteen og alt dette skal være konfidensielt. En av de store kvalitetene ved institusjonene er nettopp at drøftingene i komiteen har vært konfidensielle og at det ikke har vært lekkasjer - ganske unikt egentlig.

Så dukker det opp pinlige utlegninger fra Lundestad i VG 6. desember. En mann som av samfunnet har fått utrolig tillit føler at han må snakke og egentlig skravle. Det er bare trist å se hvordan Lundestad ikke makter å være fornøyd med det han har vært med på - men må blande seg inn i en debatt som samfunnet for øvrig klarer utmerket uten Lundestads forstyrrende og uvesentlige betraktninger.

Ved gjennomlesning ser en at Lundestads betraktninger ikke inneholder noe av betydning samtidig som han kringkaster at han i det minste misliker Jagland. Min refleksjon er at Lundestad representerer et generelt forfall i den offentlige kultur. I motsatt fall betyr det at vi ikke lenger kan stille noen krav til noen i samfunnet - hvis ikke det er nedfelt i lov.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer