Forfalsket spektakulære vulkanbilder. Nå sender BBC regissøren på opplæring

Dokumentarskaper utestenges av kanalen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet:) Den britiske allmennkringkasteren BBC, er kjent for å lage noen av de mest spektakulære naturdokumentarene i verden.

Men i fjor høst viste det seg at bilder fra den hyllede dokumentaren «Patagonia: Earth's Secret Paradise» ble gjort mer spektakulære enn de egentlig var.

BBC har nå bestemt seg for å utestenge filmskaperen Tuppence Stone helt til hun har fullført et etisk opplæringsprogram som skal forhindre at noe lignende skjer igjen.

To dokumentarer tatt En scene som viste et utbrudd fra vulkanen Calbuco, og lynnedslag rundt utbruddet, ble hyllet på sosiale medier og delt over 500.000 ganger på Facebook.

Problemet var at lynnedslagene ble redigert inn i bildene, noe dokumentarskaper Tuppence Stone også innrømte den gangen. Nå skriver Daily Mail at kanalens etiske organ, BBC Trust, fordømmer de forfalska bildene.

Vulkanutbruddet ble filmet tidlig i fjor, men lynnedslagene er hentet fra bilder et utbrudd fra en helt annen vulkan fire år tidligere.

- Dette er et resultat av individuelle feil og dårlig etisk dømmekraft, uttalte BBC Trust ifølge Daily Mail.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer