Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Forfatter Alexia Bohwim sier hun ble truet for bok fra styrtrikt Oslo-miljø

- Skulle gjøre livet mitt til et helvete.

PROVOSERER: - Settingen er at jeg er kvinne nok til å posere med to fine damer. 
Som en mann, sier Alexia Bohwim om den sexy fotoserien i bladet Alfa. Hun spurte spesielt om å få jobbe med fotograf Per Heimly og journalist Emma Clare. Foto: Per Heimly / Alfa
PROVOSERER: - Settingen er at jeg er kvinne nok til å posere med to fine damer. Som en mann, sier Alexia Bohwim om den sexy fotoserien i bladet Alfa. Hun spurte spesielt om å få jobbe med fotograf Per Heimly og journalist Emma Clare. Foto: Per Heimly / Alfa Vis mer

(Dagbladet): Forfatter Alexia Bohwim (43) sier hun ble truet i forkant av utgivelsen av den ferske boka «Golddigger».

Det er i den nyeste utgaven av mannebladet Alfa, som kommer i butikkene i dag, at den frittalende forfatteren forteller om de angivelige truslene.

- Jeg har fått trusler nå, ja. Disse truslene er på vegne av en person de mener er skrevet om i boken, og de har fått noia nå. Dette er mennesker som har vært venner med meg hele tiden, og som nå tar avstand fordi de vet at de har bidratt til så mye sladder til boka og skal la meg ta støyten alene, sier Bohwim til Alfa.

- Ubehagelig Til Dagbladet forteller Bohwim at truslene kom rett før boka ble utgitt.

- Det handlet om backstabbing, drittpreik og at jeg skulle frosses ut av enkelte miljøer. Det var jævligt feigt, men det var for at personen skulle kunne si at vedkommende ikke hadde noe med boka til Alexia Bohwim å gjøre.

Forfatteren ønsker ikke å fortelle hvem som sto bak truslene. Hun har ikke anmeldt episoden, men tok den i stedet direkte opp med personen.

Likevel innrømmer forfatteren bak «Frognerfritter» og «Milf» at de angivelige truslene gikk inn på henne.

- Jeg er ikke redd for å bli frosset ut. Det driter jeg i, ellers kunne jeg aldri skrevet de bøkene jeg gjør. Men jeg har barn, og det er ubehagelig når folk sier de skal gjøre livet mitt et helvete, sier hun.

Vurderte å trekke boka «Golddigger» tar utgangspunkt i det styrtrike miljøet på Oslos vestkant. Med ingredienser som sex, dop og kjente mennesker, har boka allerede fått mye oppmerksomhet.

Bohwim innrømmer at flere av personene i boka bygger på virkelige mennesker, men sier personlighetene ofte er satt sammen av flere.

- Den som truet meg trenger ikke å ha angst. Jeg er ikke en person som utleverer private ting, sier hun.

- Vurderte du noen gang å trekke boka etter truslene.

- Ja. Men jeg står inne for kvaliteten, og dette er fiksjon. Jeg finner meg ikke i at noen skal si hva jeg kan skrive om og ikke, sier Bohwim.

Faksimile: September-/oktober-utgaven av Alfa
Faksimile: September-/oktober-utgaven av Alfa Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media