Forfatter fikk to dager på Jackson-biografi

Bokracet er i gang.

RUSH AV BIOGRAFIER: Michael Jacksons dødsfall har ført til en lang rekke nye og planlagte bokutgivelser. Foto: SCANPIX / REUTERS/Stefan Wermuth
RUSH AV BIOGRAFIER: Michael Jacksons dødsfall har ført til en lang rekke nye og planlagte bokutgivelser. Foto: SCANPIX / REUTERS/Stefan Wermuth Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Michael Jackson var knapt erklært død før forlag verden over begynte arbeidet med nye biografier om superstjernen. Jacksons gamle album føk raskt til topps på salgslistene etter dødsfallet 26. juni, og nå øyner mange et lignende resultat på boklistene.

- Det viktigste er at det blir en fin bok for målgruppa på 8 - 14 år. Men så er det så klart morsomt å være først, sier forlegger Erling Kagge til Dagbladet.no.

To dager på en bokKagge forlag kontaktet journalist Silje Larsen Borgan (24) samme dag som dødsfallet ble kjent, og ba henne skrive en biografi i barnebokserien «Fortellingen om». Hun begynte å skrive med en gang, men har ifølge Erling Kagge ikke fått noen konkret frist.

- Boka kommer ut i august, hun må bare skrive den ferdig. Først skal hun levere et førsteutkast som vi skal gå gjennom, sier han.

Dermed har hun litt mer pusterom enn frilansforfatteren det britiske forlaget Harper Collins hyret inn. Han ble plassert på et kontor hos forlaget og fikk 48 timer til å skrive en bok på 10 000 ord. Det melder BBC News. Dette er den korteste tidsfristen forlaget noen gang har jobbet med, og de håper å ha boka i butikkene på fredag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer