Forfatter-flukt fra Tiden

Når Geir Gulliksen flytter fra Gyldendal-eide Tiden til Aschehoug-eide Oktober, følger også en rekke av forlagets fremste forfattere med. Thorvald Steen, Lars Ramslie og Karl Ove Knausgård blir med på lasset.

- En prima jobb

Lars Ramslie, som hadde kjempesuksess med fjorårets «Destroyer» , kommenterer Geir Gulliksens overgang på følgende måte:

- Det betyr at jeg er blitt Oktober-forfatter. Jeg følger Geir, men det er selvfølgelig med vanvittig tungt hjerte. Jeg ligger tre bøker fram i tid, og det er bare han som kan klare å holde oversikt over dem. Men Tiden er ikke bare Geir Gulliksen, det er veldig mange bra mennesker som jobber der, understreker Ramslie.

- Utenkelig uten

Karl Ove Knausgård er midt i arbeidet med sin andre roman, og ser det som utenkelig å fortsette uten Geir Gulliksen.

- Jeg skylder Tiden mye, men det er viktigere å tenke på litteraturen min. Geir har vært veldig viktig i prosessen med å få meg til å tro på meg sjøl, sier Knausgård, som debuterte med «Ute av verden» , en av de mest omtalte romanene fra 1998.

Veteranen Steen

Også veteranen Thorvald Steen forlater Tiden til fordel for Oktober.

- Det var jeg som i sin tid fikk Geir Gulliksen til Tiden, og han har vært min redaktør over tid. Men dette er tungt og leit, rett og slett

Men Tiden mister ikke en av sine største suksesser de siste årene. Linn Ullmann, som kommer med sin andre roman til høsten, blir værende på Tiden, det er hun helt bestemt på.

Ullmann blir

- Jeg kommer ut på Tiden. Jeg er en Tiden-forfatter. Og jeg er selvfølgelig svært spent på hvem som nå vil fylle Geir Gulliksens plass. Det er dramatikken her. Jeg har full tillit til at Per Bangsund, som er en markant forlagssjef, vil ansette en forlagsredaktør som har både den litterære og menneskelige ballasten som er nødvendig, en redaktør som er modig og ikke noen pingle, sier Ullmann.

- Helt egoistisk sett er det leit at Geir Gulliksen slutter, han er en redaktør mange forfattere ønsker å jobbe med. Jeg har jobbet med ham i til sammen fem år, sier Linn Ullmann.

- Gulliksen har gjort en prima jobb