Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Forfatter hedret med flyplass

Flyplassen i Lyon blir omdøpt til «Aéroport d'Antoine de Saint-Exupéry», flyger og forfatter av den berømte boka «Den lille prinsen».

Torsdag var hundreårsdagen for Antoine de Saint-Exupérys fødsel, og i Lyon herjer «Saint-Ex»-feberen denne uka.

I tillegg til at flyplassen Satolas skifter navn og blir oppkalt etter det berømte bysbarnet, vil gata der Saint-Exupéry vokste opp døpes om og kalles opp etter foratteren. Saint-Exupéry var selv flyger, og forsvant da flyet han førte styrtet over Nord-Afrika i 1944.

«Den lille prinsen» er Saint-Exupérys mest kjente bok, og boka er oversatt til en rekke språk. Både barn og voksne har latt seg fascinere og berøre av denne vakre fortellingen om forfatteren som møter den lille prinsen når han nødlander med flyet sitt i Sahara. Prinsen formilder en vàr livsvisdom når han streifer rundt fra planet til planet på jakt etter en venn.

FLYGER:Forfatteren Antoine de Saint-Exupéry har fått flyplassen i Lyon oppkalt etter seg.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling