Forfatter Jan Roar Leikvoll er død

Stor stemme i norsk litteratur har gått bort.

DØD: Forfatteren Jan Roar Eikvoll har gått bort, 40 år gammel. Her mottar han et stipend fra forlaget sitt under presentasjonen av Det Norske Samlagets høstliste i 2010. Foto: NTB Scanpix
DØD: Forfatteren Jan Roar Eikvoll har gått bort, 40 år gammel. Her mottar han et stipend fra forlaget sitt under presentasjonen av Det Norske Samlagets høstliste i 2010. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Forfatter Jan Roar Leikvoll er død, det opplyser forlaget hans, Samlaget, i en pressemelding.

- Det er med stor sorg vi i Samlaget fikk melding om at Jan Roar Leikvoll har gått bort. Det skjedde brått og uventet, og han vil bli dypt savnet, heter det i pressemeldingen.

Dødårsaken er ikke kjent, men forfatteren skal ha vært åpen om at han levde med en hjernesvulst store deler av livet sitt.

Leikvoll ble 40 år gammel.

Prestisjetung pris Forfatteren, som vokste opp i Hordaland, debuterte med den kritikerroste romanen «Eit vintereventyr» i 2008, og ga senere ut bøkene «Fiolinane», «Bovara» og «Songfuglen».

For de tre første romanene mottok han i 2013 Bokhandelens forfatterstipend og den prestisjetunge prisen prisen Stig Sæterbakkens minnepris.

For sistnenvte pris begrunnet juryen tildelingen med at «hans foreløpige forfatterskap er et av de mest gjennomførte og unike prosjektene i norsk samtidslitteratur.»

Leikvoll ble også tildelt Nynorsk Litteraturpris for boka «Fiolinane».

Bøkene til Leikvoll bar preg av et brutalt, rått og følelesladd språk, der yttergrensene for menneskelig erfaring blir portrettert med nådeløs realisme.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer