Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Forfatter politianmeldt for dyreplageri i prisvinnende bok

- Har utvilsomt medført lidelse for dyret.

POLITIANMELDT: Forfatter Morten Strøksnes har medført et dyr smerte ifølge NOAH. 
Foto: Nina Hansen / Dagbladet
POLITIANMELDT: Forfatter Morten Strøksnes har medført et dyr smerte ifølge NOAH. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): Morten Strøksnes har fått både Bragepris og internasjonal oppmerksomhet for boka si «Havboka». Boka har så langt et opplag på 33.000. Dagbladets anmelder kalte den en «strålende blanding av kunnskapsbok og fiskeskrøne».

Boka er solgt til 13 land, og har undertittelen «kunsten å fange en kjempehai fra en gummibåt på et stort hav». I boka fortelles det om Strøknes' fire forsøk på å fange håkjerring i Vestfjorden i Lofoten sammen med en kompis. 

Men ikke alle er like imponert over Strøksnes fiskerier, og historien om håkjerring-fisket har nå fått uante konsekvenser for Strøksnes: Dyrevernorganisasjonen NOAH har politianmeldt Strøksnes for brudd på lov om dyrevelferd, etter at forfatteren skriver om en håkjerring som greide å stikke avgårde under fisket, med krok og seks meter kjetting.

- Vi valgte å anmelde fordi fisket har skjedd med metoder som ganske sannsynlig ville kunne påføre dyret lidelse, sier leder i NOAH Siri Martinsen til Aftenposten

Martinsen mener videre at Strøksnes har påført fisken unødvendig lidelse.

- Dette har utvilsomt medført lidelse for dyret, og er derfor etter vår mening brudd på loven.

Dagbladet har kontaktet Strøksnes som ikke ønsker å kommentere saken.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media