Tomas forføreren

- Forfattere har noe å lære av Tomas Espedal

De fleste forfattere, særlig mannlige, nevner andre mannlige forfattere når de snakker om forbilder. 

FEMINISTISKE SPOR: Tomas Espedal, som har snakket om kulturkjerringene, er ute med den nye romanen «Året», og forfatter Ellisiv Lindkvist har tatt et dypdykk i hans forfatterskap for å leite etter spor av feminisme. Foto: NTB Scanpix
FEMINISTISKE SPOR: Tomas Espedal, som har snakket om kulturkjerringene, er ute med den nye romanen «Året», og forfatter Ellisiv Lindkvist har tatt et dypdykk i hans forfatterskap for å leite etter spor av feminisme. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Men, hvorfor ikke begynne med et spørsmål? Spørsmålet er: Er Tomas Espedal en feministisk forfatter? Nei, vil kanskje mange si, lettere vantro. Var det ikke han som slang med leppa om kvinnelige middelaldrende lesere, hvordan kan han være feminist?

Mannen som mor

Kanskje er han klokere i bøkene sine enn i media. For i Imot kunsten (2009) driver han nærmest med gender fluid, altså flytende kjønnskategorier. Han strekker i mannsrollen og utfordrer oss på hva en mann kan være. Jeg-personen Tomas er både mor og far «Barnet mitt, datteren min er syk jeg er moren hennes.»

Du kan nå betale med

PRØV PLUSS FOR 1 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

3 MÅNEDER

249 kr

(Fornyes til 249,-/3måneder)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer