STOR KUNNSKAP: Blant foredragsholderne finner man den japansk-amerikanske sex-pedagogen Midori, som blant annet har skrevet bøker som «The Seductive Art of Japanese Bondage», og «Wild Side Sex: The Book of Kink». Foto: Privat
STOR KUNNSKAP: Blant foredragsholderne finner man den japansk-amerikanske sex-pedagogen Midori, som blant annet har skrevet bøker som «The Seductive Art of Japanese Bondage», og «Wild Side Sex: The Book of Kink». Foto: PrivatVis mer

Forfatteren bak boka «Wild Side Sex» skal lære nordmenn om BDSM og fetisjisme

Arrangerer BDSM-festival i Oslo.

(Dagbladet): Fra 8. til 10. mai arrangeres Oslo Fetish Weekend for første gang i Norge. 

Et team på tolv stykker står bak arrangementet, der målet er å lære nordmenn de trygge rammene rundt BDSM, som er et akronym for Bondage, Dominans, Sadisme og Masochisme.

- På veldig kort varsel fikk vi samlet en gjeng i BDSM-miljøet, der engasjementet rundt ideen vokste svært raskt. Flere i gruppa har hatt et samarbeid med Montreal Fetish Weekend, og det er også der idéen stammer fra, sier initiativtakeren, Regina Aeris, til Dagbladet.

- Internasjonal stjerne Blant foredragsholderne finner man den japansk-amerikanske sex-pedagogen Midori, som blant annet har skrevet bøker som «The Seductive Art of Japanese Bondage», og «Wild Side Sex: The Book of Kink». 

Tidligere har hun tjenestegjort i det amerikanske forsvaret, før hun senere tok en bachelor i psykologi ved et av USAs mest anerkjente universiteter, Berkley. Med sine foredrag har Midori også reist verden rundt, og opptrådt blant annet for universiteter, ulike organisasjoner og på eventer.

- Hun er den store internasjonale stjernen i dette, og skal snakke mye om det psykologiske bak BDSM. Det viktigste for oss er å spre budskapet om at all lek er Sunnt, Sikkert og samtykkende (SSS). Det finnes mange usynlige regler innen BDSM. Så vi skal ha workshop, foredrag, samt at vi vil spre viten og kunnskap, forklarer Aeris. 

- Vil ta opp kritikk På programmet står blant annet «Midori presents: 50 Shades of Grey; Done the Right Way», og «Midori workshop: Hands-on Rope Bondage».

- Hva betyr dette i praksis?

- Blant annet vil hun ta opp kritikken som har vært rundt «Fifty Shades of Grey». Hun vil snakke om hva som er samtykkende lek, kontroll, makt og de klare skillene mellom vold og BDSM. Det finnes veldig mange mennesker som har stor nytelse av å leke på denne måten, og Midori binder det hele sammen på en sympatisk og forståelsesfull måte. 

- Vil det være seksuelle aktiviteter involvert under arrangementet? 

- Dette er en festival med et kink-tema, og hva folk gjør etter at de har gått hjem fra festen er opp til dem. Det vil bli show og taubinding, men ikke sex. Det er ikke poenget med dette arrangementet. 

- Hvem er målgruppa til dette arrangementet?

- Det er litt forskjellig. Arrangementet er for folk som allerede er i BDSM-miljøet, men også for dem som liker litt alternativ moro. Det er absolutt for mannen og damen i gata som så «Fifty Shades»-filmen, og som gjerne ønsker å vite mer rundt dette.

- Bør brolegges med åpenhet Hvert år arrangeres også den svært populære varemessen Sexhibition, som først og fremst er en utstiller av erotiske og pornografiske produkter. 

Sexhibition blir arrangert i Rockefeller Music Hall i Oslo og er Nordens største og eldste erotiske messe. Aeris forklarer at de to arrangementene imidlertid ikke kan sammenliknes. 

- Vi føler at det er en stor forskjell. For oss handler dette om sensualitet, finesse og etikette. Det å skape ett trygt rom for å lære og forstå sin egen seksualitet, legning og utrykk. 

Landsforeningen for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner (LLH) har allerede vist sin støtte til arrangementet.

Det samme har diagnoseutvalget Revise F65, som arbeider for å fjerne seksuell sadisme, masochisme, fetisjisme og transvestitisme fra Verdens helseorganisasjons internasjonale liste over psykiatriske diagnoser.

- Vi har bidratt med litt penger for å få festivalen i gang, og har gitt en del innspill til festivalen. Og programmet, med innslag av fest, foredrag og workshops, ser vi har blitt variert og godt. Vi håper festivalen vil bidra til mer åpenhet om fetisjisme og BDSM. Vi tror og mener at veien til god seksuell helse for alle, heterofile som skeive av alle kjønn, bør brolegges med åpenhet og fokus på de tre S?ene; sunnt, sikkert og samtykkende, sier LLH OA-leder, Hans Heen Sikkeland til Dagbladet.

ARRANGERES FOR FØRSTE GANG: Oslo Fetish Weekend kan ikke sammenliknes med Sexhibition, ifølge initiativtaker Regina Aeris. Foto: Konrad Messerer
ARRANGERES FOR FØRSTE GANG: Oslo Fetish Weekend kan ikke sammenliknes med Sexhibition, ifølge initiativtaker Regina Aeris. Foto: Konrad Messerer Vis mer