Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Forfatteren bak «Game of Thrones»: Slutten blir bittersøt

Avslører at slutten på bokserien ikke blir så lykkelig. 

Suksess-serien «Game of Thrones» er bygget på bokserien «En sang om is og ild». Nå sier forfatteren at avslutningen på bokserien vil bli like mye bittersøt som lykkelig. 
Suksess-serien «Game of Thrones» er bygget på bokserien «En sang om is og ild». Nå sier forfatteren at avslutningen på bokserien vil bli like mye bittersøt som lykkelig.  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Forfatter George RR Martin, som står bak bokserien «En sang om is og ild», som suksess-serien «Game of Thrones» er bygget på, letter nå på sløret om hvordan bokserien vil ende.

Til deltakere ved den internasjonale bokmessen i Guadalajara i Mexico, sier han at avslutningen på hele fantasy-sagaen ikke bare vil ende godt, skriver The Telegraph.

- Jeg skal ikke fortelle dere hvordan jeg skal avslutte boken min, men jeg tror at smaken av det hele vil være like mye bittersøtt som lykkelig, sier Martin.

Veldig mørke steder

Det er ventet at det vil bli til sammen syv bøker, og Martin jobber nå med den sjette som vil få navnet «Winds of winter». Når den blir ferdig, eller når den i det hele tatt blir publisert, vet han derimot ikke.

Ifølge forfatteren blir dette heller ingen lystig bok.

- Det er mange mørke kapitler i boken, som jeg skriver på nå. Den heter «The Winds of Winter», og jeg har fortalt dere i 20 år at vinteren kommer. Vinteren er tiden da alle ting dør, og kulde og is og mørke fyller verden, så det blir ikke den lykkelige «god-følelse-historien» folk kanskje håper på. Noen av karakterene er på veldig mørke steder, sier han.

Åttende sesong blir den siste

I vår og sommer har den sjette «Game of Thrones»-sesongen rullet over skjermer verden over.

I juli skrev Forbes at den åttende sesongen av «Game of Thrones» blir den siste.

Dagbladets Marie Kleve har skrevet recap av alle episodene. Les dem her. OBS: Massiv spoiler-alert!

Dermed gjenstår det to sesonger før den suksessfulle tv-serien tilsynelatende er over.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!