Forfatteren Diderik From jr. ble kl. 11.01 i dag iakttatt på Vinmonopolet i ferd med å kjøpe seg en ny julekalender.

Er du en av dem som bruker alt for mye penger på å lage en julekalender med dyre gaver bak hver luke fram til den 24. desember? Fortvil ikke. Forfatteren Diderik From jr. var via Norsk Dusteforbund også av dem i sin tid.

JUL I WELHAVENS GATE: Forfatteren Diderik From jr. vet hvordan man skal bruke en julekalender. Tegning: Fredrik Stabel
JUL I WELHAVENS GATE: Forfatteren Diderik From jr. vet hvordan man skal bruke en julekalender. Tegning: Fredrik Stabel Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I år er det første gang på 20 år det ikke er en julekalender i huset. Litt vemod, men det går bra.

Og, når vi ser og hører hvordan det med julekalendere har tatt av er det greit å ikke være en del av hysteriet. Men vi savner den gamle kalenderen, den som hang på døra til gutterommet, den helt uten gaver, men med de samme figurene år etter år.

Hørte forresten på NRK P2 i går, «Ekko», om ei dame som for andre året på rad hadde med seg ei pakke ut i byen som hun ga bort til forskjellige folk i 24 desemberdager, omsorgsfint.

Nå er ikke det med oppfinnsomhet rundt kalendere av særlig ny dato. Vår kjære mann, Fredrik Stabel, skrev som kjent denne i sin tid:

Drøm og virkelighet

(Jul i Welhavens gate)

Forfatteren Diderik From jr.s forlovede, frk. Lille-Maud Vonlausbråten, lever fremdeles i den tro at jo flere glugger hun åpner i julekalenderen - desto fortere kommer julaften. Det er selvfølgelig galt. Selv om hun åpnet samtlige glugger på én gang, ville det ikke hjelpe. Julaften faller nemlig alltid på den 24. desember. Uansett. (Utallige forsøk viser det.).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer