Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Forfatteren Diderik From jr. ble kl. 11.01 i dag iakttatt på Vinmonopolet i ferd med å kjøpe seg en ny julekalender.

Er du en av dem som bruker alt for mye penger på å lage en julekalender med dyre gaver bak hver luke fram til den 24. desember? Fortvil ikke. Forfatteren Diderik From jr. var via Norsk Dusteforbund også av dem i sin tid.

JUL I WELHAVENS GATE: Forfatteren Diderik From jr. vet hvordan man skal bruke en julekalender. Tegning: Fredrik Stabel
JUL I WELHAVENS GATE: Forfatteren Diderik From jr. vet hvordan man skal bruke en julekalender. Tegning: Fredrik Stabel Vis mer
Meninger

I år er det første gang på 20 år det ikke er en julekalender i huset. Litt vemod, men det går bra.

Og, når vi ser og hører hvordan det med julekalendere har tatt av er det greit å ikke være en del av hysteriet. Men vi savner den gamle kalenderen, den som hang på døra til gutterommet, den helt uten gaver, men med de samme figurene år etter år.

Hørte forresten på NRK P2 i går, «Ekko», om ei dame som for andre året på rad hadde med seg ei pakke ut i byen som hun ga bort til forskjellige folk i 24 desemberdager, omsorgsfint.

Nå er ikke det med oppfinnsomhet rundt kalendere av særlig ny dato. Vår kjære mann, Fredrik Stabel, skrev som kjent denne i sin tid:

Drøm og virkelighet

(Jul i Welhavens gate)

Forfatteren Diderik From jr.s forlovede, frk. Lille-Maud Vonlausbråten, lever fremdeles i den tro at jo flere glugger hun åpner i julekalenderen - desto fortere kommer julaften. Det er selvfølgelig galt. Selv om hun åpnet samtlige glugger på én gang, ville det ikke hjelpe. Julaften faller nemlig alltid på den 24. desember. Uansett. (Utallige forsøk viser det.).

For å komme dette sørgelige misforhold (mellom drøm og virkelighet) til livs, har vår mann i år konstruert sin egen julekalender - helt uavhengig av frk. Vonlausbråtens.

Herr Froms julekalender er bygget på det prinsipp at hvis én mann drikker én flaske brennevin hver dag i 24 dager, så vil han, når det ikke er flere flasker igjen, med full rett kunne si til seg selv at - nå - nå er det julaften.

Siste (Idet bladet går i trykken):

Forfatteren Diderik From jr. ble kl. 11.01 i dag iakttatt på Vinmonopolet i ferd med å kjøpe seg en ny julekalender. Av dette kan man slutte at enten må herr From ha gjort seg skyldig i den samme feil som sin forlovede (se ovenfor), eller også er den gamle påstanden om at julaften alltid faller på den 24. desember gal. Ett av to. Med mindre vår mann er gått over til den Gregorianske tidsregning, da. Det blir noe annet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling