Forfatternes framtid

Eierskapsbegrensninger i bokbransjen vil komme forfatterne til gode.

VIL HA BOKLOV: Arbeiderpartiets Gunn Karin Gjul vil erstatte den frivillige avtalen mellom forleggere og bokhandler med en boklov. Foto: Lars Eivind Bones
VIL HA BOKLOV: Arbeiderpartiets Gunn Karin Gjul vil erstatte den frivillige avtalen mellom forleggere og bokhandler med en boklov. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Les også Arve Juritzens kronikk: Bokmafiaen sprekker

Les også Anne Oterholms svar: Ja til boklovJEG SKULLE ØNSKE Anne Oterholm, leder av Forfatterforeningen, ville delta i den viktige debatten om Bok-Norges framtid på en konstruktiv måte, uten å stigmatisere og underslå fakta.

Oterholm kritiserer meg for ikke å diskutere forfatternes royalty. For meg er det ingenting å diskutere, jeg støtter 100 prosent opp om bransjeavtalen når det gjelder royalty. For meg handler royalty derfor kun om å selge flest mulig bøker, slik at mine forfattere får et godt levebrød.

DE SISTE ÅRA har de fleste nyetablerte forlag satset på generelle faktabøker. Da jeg startet, var jeg helt tydelig på at jeg skulle satse mine sparepenger på norsk skjønnlitteratur, selv om det var risikabelt.

For å få fram nye norske bestselgere må bredden være solid. Derfor har Juritzen forlag utgitt flere smale romaner og gitt flere debutanter sjansen. Årets vårliste inneholder tre norske romaner, alle fra skjønnlitterære debutanter og en av bøkene er en novellesamling. Vi har ansatt den unge forfatteren Tiger Garté som redaktør for å dyrke fram nye norske forfattere. Han jobber nå langsiktig med et titall debutanter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer