Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Forfatternes heteste boktips i sommervarmen

Er det andre krav til en god sommerbok enn til litteratur man leser ellers i året? Her kommer forfatternes varmeste anbefalinger til sommerlitteratur. 

SOMMERBØKER: Sommeren er lesetid for mange. Noen foretrekker lettere bøker i varmen, mens andre ikke lar sesongene bestemme hva de leser. Foto: NTB Scanpix
SOMMERBØKER: Sommeren er lesetid for mange. Noen foretrekker lettere bøker i varmen, mens andre ikke lar sesongene bestemme hva de leser. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Anne B. Ragde

- Den beste sommerboka må være en bok man drømmer seg helt bort i. Det må være low key-lesing. Fjerde bok i Neshov-serien kommer i pocket nå, så jeg burde kanskje tipse om den, sier forfatter av serien som ble kalt Neshov-trilogien før hun overraskende kom med en bok til.

Anne B. Ragde har imidlertid flere varme anbefalinger til sommerlektyre.

- Jeg leste hele Sigrid Undsets forfatterskap en sommer. Det var sterkt. Jeg er ikke så glad i Kristin Lavransdatter og mener den boka har ødelagt så mye for Undset, men jeg elsker hennes samtidsromaner. Særlig «Ida Elisabeth».

- Den handler om kvinne- og mannsroller, og en kvinne som står på, mens mannen ikke vil bli voksen, men bare skal ha det artig. Den er like høyaktuell i dag som da den ble skrevet, og den skulle vært solgt på Narvesen.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?