Forfatterspirer på nett

Jurymedlem Ari Behn kom ikke da fem forfatterspirer fikk pris av Aschehoug forlag i dag. Les novellene deres på nett.

De fem talentfulle forfatter-ynglingene fikk hver sin pengepris fra forlaget Aschehoug. De fem var blant 400 håpefulle som sendte inn en novelle til Aschehoug på internett. Forlagsgiganten vil ha bedre kontakt med yngre lesere og bruke internett mer aktivt, og har samarbeidet med nettbokhandelen bol.com om å få unge mennesker til å skrive noveller. De ville se om internett har forandret folks måte å skrive på.

- Men heldigvis drikker folk seg fulle uten internett og debuterer seksuelt uten SMS, slo jurymedlem Harald Rosenløw Eeg fast.

Juryen, bestående av blant annet prinsessevenn og forfatter Ari Behn og forfatter Harald Rosenløw Eeg, leste seg gjennom de 400 tekstene og plukket ut fem. De fem tekstene ble lagt ut på internett, og det er leserne som har kåret seierherren.

21-åringen Jørgen Krog fikk førsteplass og 30 000 kroner for en novelle om en mann som drar til Nordpolen. På nordpolen treffer mannen en tidligere klassekamerat (!), og det er med de to tidligere klassekameratene som med naboer og kolleger fra jobben når de treffes på feil sted: De har ingenting å prate om.

- Jeg satt oppe hele natten og skrev og drakk kaffe. Dette var egentlig en skoleoppgave, men jeg syntes jeg hadde en god ide. Ideen fikk jeg fra en sketsj om en pinlig samtale, sier Krog.

Anne-Marie Ugland, Iselin Strønen, Jorunn Egeland og Cathrine Pedersen fikk også 5000 kroner med seg på veien av Aschehoug og bol.com. Her kan du lese

vinner-novellene

KÅRET VINNERNE: Harald Rosenløw Eeg har sammen med Ari Behn og tre andre jurymedlemmer kåret forfattertalenter. Men jury-kollega Ari Behn kom ikke. Foto: KRISTIN GRØNTOFT