Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Forfatterstjerne siktet for å ha skutt 17-åring

Omstridte Yahya Hassan (20) pågrepet og siktet etter skyteepisode.

BRÅK IGJEN: Den danske forfatteren Yahya Hassan er siktet etter en skyteepisode i helga. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
BRÅK IGJEN: Den danske forfatteren Yahya Hassan er siktet etter en skyteepisode i helga. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den danske poeten og forfatteren Yahya Hassan (20) fremstilles i dag for varetektsfengsling i Aarhus, siktet for å skutt en 17 år gammel gutt søndag kveld. Det melder blant andre danske Ekstrabladet.

Ifølge politiet avfyrte Hassan fem skudd, og traff 17-åringen med to av dem. Gutten ble truffet og skadet i låret og foten.

Hassan nekter for straffskyld. Ifølge Ekstrabladet går Hassans forklaring i retten for lukkede dører i dag.

- Helt tilfeldig Skuddofferet, 17 år gamle Tolunay Yildiz, har fortalt Ekstrabladet om episoden.

- Jeg går tilfeldigvis forbi, og så kommer han ut av en pizzarestaurant. Jeg ser en dyster mann komme mot meg og lurer på hvem det er. Så ser jeg at han har pistol, sier Yildiz til avisa.

17-åringen sier at han tok opp telefonen for å filme, og at Hassan ropte at han måtte kaste den fra seg før det første skuddet falt. Totalt skal Hassan ha avfyrt fem skudd, og truffet 17-åringen i bena med to av dem.

Stjerneskudd Yahya Hassan har hatt en kometkarriere, og ble rikskjendis i Danmark over natten med tekstsamlingen «Yahya Hassan» i 2013.

De ærlige diktene og tekstene har både blitt hyllet og kritisert, og Hassan har selv fortalt at han utsettes for grove trusler fra innvandrergjenger og lever i livsfare.

Det har kommet stadig flere meldinger om voldelige eller truende episoder Hassan har vært innblandet i, enten som offer eller gjerningsmann. For et år siden ble han dømt til fire måneders fengsel for vold.

I februar ble forfatteren pågrepet av dansk politi etter en biljakt.

Hele Norges coronakart